Велинград - online - На 15 декември ще наградят най-добрите спортисти за 2017 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На 15 декември ще наградят най-добрите спортисти за 2017 г.
Публикувано 2017-11-28 09:23:07 от Темпо

„Спортни постижения 2017“ ще се нарича церемонията, на която ще събере най-добрите спортисти от община Велинград на 15 декември в залата на Туристическия информационен център. Датата бе определена на работна среща на 21 ноември, в която участваха ресорният зам.-кмет Исмаил Моллов, Цвета Спасова – началник отдел „Икономическа политика“ и Невена Шуманова – главен специалист, представители на спортните клубове ПК „Белмекен“ СК „Бойни изкуства“, СК „Велинград Волей“, ПК „Чепинец“ и ФК „Чепинец“.

Единодушно бе мнението форматът на събитието да не се променя и да бъдат наградени по трима спортисти от всеки клуб. Имена ще бъдат определени от треньорите на клуба на базата на постигнатите през изминалата година резултати. Футболният клуб „Чепинец“ ще излъчи по един футболист от трите възрастови групи. Срокът, в който всички клубове от общината трябва да дадат своите предложения, е до края на ноември. Общината ще подсигури награди и коктейл за участниците в церемонията.
В дните преди Коледа на Закрития басейн „Антон Митров“ ще се проведат и два традиционни плувни турнира. Организатори на единия турнир са ЦПЛР-ОДК и ПК „Белмекен“, а другият турнир се прави от двата плувни клуба „Белмекен“ и „Чепинец“ с участието на плувци и от Пазарджик.
На работната среща беше разгледан спортният календар на Община Велинград за 2018 година. В него присъстват традиционни състезания като ученическата лекоатлетическа щафета, ски състезания за ветерани, ученически спортни игри, туристически походи, ски състезания с ролкови кънки, рали, турнири по спортни танци, плуване, волейбол, тенис и др. Сред новите спортни прояви е провеждането на Европейско първенство по ски ориентиране, което е планирано за февруари догодина.
През 2018 г. общината има идея да организира Седмица на спорта в края на месец юни. Спортните клубове бяха приканени да дадат свои предложения за мероприятия. Обсъдено бе провеждането на плувен турнир на Централния минерален плаж „Йосиф Шнитер“, но мнението на плувните клубове е, че условията са примитивни и сме много назад в сравнение с други градове по отношение на базите за плувни състезания.
Спортните клубове поставиха наболелия въпрос за изплащането на средствата, с които ги подпомага общината. Комисията, която се занимава с въпроса, ще заседава на 4 декември и ще излезе с решение кой клуб какво ще получи до края на 2017 г. От догодина парите за клубовете ще се разпределят по новата наредба, която вече е приета от Общинския съвет. На сесията на 30 ноември местният парламент ще гласува комисията, която ще разпределя средствата. Неин председател ще бъде зам.-кметът Исмаил Моллов, а членове по двама представители на ОА и Общинския съвет. Г-н Моллов увери, че общината винаги е готова да осигури микробус за участие на спортистите в различни състезания, като се спазва утвърдения ред.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай