Велинград - online - Музикален празник с участието на “Караоке” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музикален празник с участието на “Караоке”
Публикувано 2017-12-12 09:18:37 от Темпо

Една обикновена дата в календара успя да се превърне в празник, събрал заедно лауреатите на ХVIII фестивал на патриотичната песен „Сребърни чучулиги“ и ХV фестивал на руската песен „Альоша“. Наградените изпълнители и ентусиазираната публика пяха незабравими български патриотични и руски песни в препълнената зала на Руския културно-информационен център в София. Гала-концертът на победителите бе организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Съюза на учителите в България, подпомогнати от обществени организации.

Във фестивалите едновременно можеш да се наслаждаваш на изключителни музикални изпълнения на над 1000 изпълнители от 5 до 85 години и същевременно да направиш истинско пътешествие. Защото участниците за поредна година, водени от своята любов към българската и руската песен, пристигнаха от всички краища на родината: София, Бургас, Черноморец, Шумен, Добрич, Русе, Кърджали, Пловдив, Мездра, Белово, Севлиево, Стрелча, Велинград, Ракитово, Ямбол, Сливен, Своге, Перник, Горна Оряховица, Елин Пелин, Червен бряг, Кнежа и др. И тази година заедно бяхме с нашите приятели-изпълнители от Русия, Молдова, Македония. Авторитетното жури, което отличи най-добрите, бе с председател Милен Тотев и членове: проф. Стоян Ангелов, маестро акад. Виолета Ковачева, доц. д-р Сабин Леви, Вили Икономов и Лозан Такев.
По традиция Гала-концертът на лауреатите на фестивалите се превърна в празник на дружбата, музиката и творческото вдъхновение. Към това тържество на хубавата песен и изпълнителското майсторство се присъединиха: г-н Алексей Новоселов – съветник по културните въпроси в посолството на Руската федерация, Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе – извънреден и пълномощен посланик на Република Куба, Н.Пр. Темиртай Избастин – управляващ посолството на Република Казахстан, г-жа Нюрка де ла О Мохена – консул в посолството на Куба, представители на организациите на творческите съюзи, на обществени организации, бележити творци.
Наградите на лауреатите връчиха членовете на журито и представители на съорганизаторите на фестивалите. Не може да ни остави равнодушен и фактът, че все повече млади хора и деца заявяват своя талант на сцената на фестивалите. Сред тях беше малката Алис Коруджийска от Велинград. Званието “Лауреат” получи и за своето изпълнение Сонай Юсеин, а вокална група „Караоке” получи специална награда за изпълнението си от Руския културно-информационен център.
Юлиана Ковачева, ръководител на “Караоке”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води