Велинград - online - Благотворително за бездомните животни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Благотворително за бездомните животни
Публикувано 2017-12-12 09:31:22 от Темпо

На 9 декември Велинград стана домакин на благотворителен базар за събиране на средства, необходими за отглеждането на бездомни кучета. На централния площад “Николай Гяуров” беше подготвен щанд за продажба на артикули за домашни любимци и кутия за дарения. Инициатор на благотворителната акция беше организацията Animal Welfare Bulgaria от Пловдив със съдействието и съучастието на местните групи „Защита на животните – Велинград” начело с Гергана Жуглева и „Осинови куче – Велинград”, ръководена от Елена Юзел.

Двете велинградски организации с помощта на дарители и отделни хора с желание и възможности, издържат два приемни дома. Там са настанени повече от 100 кучета, а за тях са необходими всекидневни грижи. Събраните средства от акцията в размер на 568 лв. ще бъдат използвани за храна, лечение, ваксиниране, кастрация и намиране на осиновители в страната и чужбина.
Бездомните кучета са сериозен проблем за града ни и само усилията на Общината не са достатъчни. Голяма част от скитащите животни са резултат от безотговорното отношение на хора, които изоставят и изхвърлят на улицата непотребните им животни, за които не искат да се грижат. Tото от група “СкандаУ”, която изнасяше концерт, също подкрепи инициативата и прие да пее с тениска на Animal Welfare Bulgaria.
Председателят на Animal Welfare Bulgaria Елена Кабакчиева сподели защо са избрали Велинград за благотворителния базар. На нея й е направило впечатление, че когато и да е идвала във Велинград, неизменно е забелязвала много бездомни кучета по улиците. Успяла е да се свърже с Гергана Жуглева и съвместно са започнали дейности, свързани с грижа за безстопанствените животни. Тя смята, че общините имат възможност да помагат на хора и организации, които се грижат за животни, като на първо време подсигурят подходящи терени за настаняване на животните и някакви средства за храна. От Animal Welfare Bulgaria имат нужда от доброволци за тяхната дейност и те на драго сърце ще приемат всички желаещи да помогнат. Повече подробности за организацията могат да се разберат на тяхната страница във Фейсбук.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай