Велинград - online - Ученици от ОУ “Христо Ботев” посетиха Президентството 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ученици от ОУ “Христо Ботев” посетиха Президентството
Публикувано 2017-12-18 22:08:29 от Темпо

25 ученици от ОУ ”Христо Ботев”, придружени от директора на училището Марияна Байлова, главен учител Елена Мариновска и Юлиана Ковачева посетиха сградата на Президентството в София по покана на администрацията на президента на Република България Румен Радев. Учениците имаха уникалната възможност да се докоснат до ковачницата на политиката на България.

Още при влизането в сградата ни посрещнаха топло служителите на протокола към институцията, които бяха с нас през цялото време и увлекателно разказваха за важните събития и решения, които се вземат там. В началото учениците имаха възможността да присъстват на смяната на караула - много официална и тържествена церемония. След това посетиха Гербовата зала, в която президентът посреща посланиците на държавите, посещаващи България с мисия за мир и сътрудничество. Усещането е впечатляващо. Децата споделиха, че е доста различно да видиш мястото по телевизията и възможността да го видиш наяве, да усетиш величието на това място. По стените на коридори, зали и кабинети са окачени оригиналните картини на най-великите майстори български художници: Владимир Димитров-Майстора, Светлин Русев, Димитър Гюдженов, Георги Божилов и др., а на тавана блестят кристални полилеи. Посетихме залата за консултативни съвети, свиквани от президента и имахме възможност да седнем на столовете на велики личности.
Последва топъл прием в кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова, където ни посрещнаха нейните асистентки, една от които възпитаничка на нашето училище - Лилия Топорчева. Там поднесохме красиво изработена картина от Ивайла Каранейчева, 6 б клас, с послание за г-жа Йотова. С много любов поднесохме подаръка за служителките на Президенството - песен от Калина Десподска, възпитаничка на ДЮВИШ ”Звънче” и танц от Габриела Навякова и Мирослав Бозев, възпитаници на КСТ ”Импулс”.
Последната спирка от обиколката ни бе библиотеката, която съществува само от три години. Уникално място с историята на президентите ни от демокрацията до днешни дни, с колекция от най-значимите ордени и отличия, които се връчват на заслужили българи от различни сфери, много красиви подаръци, връчени от държавни глави на други държави в знак на приятелство и добра воля. Там бе връчен и подарък за президента от нашето училище - благодарствен адрес и колаж, показващ най-характерното за нас.
Нашите ученици получиха награда за своя труд, отличен успех и поведение, за всеотдайността и готовността да участват във всяко мероприятие. Това бе урок, който ще запомнят за цял живот. А най-хубавото, което чухме е, че учениците са много дисциплинирани и интелигентни и готовността на администрацията отново да ни приемат.
Марияна Байлова, директор на ОУ “Христо Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай