Велинград - online - Ученици от ОУ “Христо Ботев” посетиха Президентството 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Ученици от ОУ “Христо Ботев” посетиха Президентството
Публикувано 2017-12-18 22:08:29 от Темпо

25 ученици от ОУ ”Христо Ботев”, придружени от директора на училището Марияна Байлова, главен учител Елена Мариновска и Юлиана Ковачева посетиха сградата на Президентството в София по покана на администрацията на президента на Република България Румен Радев. Учениците имаха уникалната възможност да се докоснат до ковачницата на политиката на България.

Още при влизането в сградата ни посрещнаха топло служителите на протокола към институцията, които бяха с нас през цялото време и увлекателно разказваха за важните събития и решения, които се вземат там. В началото учениците имаха възможността да присъстват на смяната на караула - много официална и тържествена церемония. След това посетиха Гербовата зала, в която президентът посреща посланиците на държавите, посещаващи България с мисия за мир и сътрудничество. Усещането е впечатляващо. Децата споделиха, че е доста различно да видиш мястото по телевизията и възможността да го видиш наяве, да усетиш величието на това място. По стените на коридори, зали и кабинети са окачени оригиналните картини на най-великите майстори български художници: Владимир Димитров-Майстора, Светлин Русев, Димитър Гюдженов, Георги Божилов и др., а на тавана блестят кристални полилеи. Посетихме залата за консултативни съвети, свиквани от президента и имахме възможност да седнем на столовете на велики личности.
Последва топъл прием в кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова, където ни посрещнаха нейните асистентки, една от които възпитаничка на нашето училище - Лилия Топорчева. Там поднесохме красиво изработена картина от Ивайла Каранейчева, 6 б клас, с послание за г-жа Йотова. С много любов поднесохме подаръка за служителките на Президенството - песен от Калина Десподска, възпитаничка на ДЮВИШ ”Звънче” и танц от Габриела Навякова и Мирослав Бозев, възпитаници на КСТ ”Импулс”.
Последната спирка от обиколката ни бе библиотеката, която съществува само от три години. Уникално място с историята на президентите ни от демокрацията до днешни дни, с колекция от най-значимите ордени и отличия, които се връчват на заслужили българи от различни сфери, много красиви подаръци, връчени от държавни глави на други държави в знак на приятелство и добра воля. Там бе връчен и подарък за президента от нашето училище - благодарствен адрес и колаж, показващ най-характерното за нас.
Нашите ученици получиха награда за своя труд, отличен успех и поведение, за всеотдайността и готовността да участват във всяко мероприятие. Това бе урок, който ще запомнят за цял живот. А най-хубавото, което чухме е, че учениците са много дисциплинирани и интелигентни и готовността на администрацията отново да ни приемат.
Марияна Байлова, директор на ОУ “Христо Ботев”

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води