Велинград - online - Проблемът не е в имането, а в отношението 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проблемът не е в имането, а в отношението
Публикувано 2017-12-18 22:13:46 от Темпо

Как се създава, опазва и развива 20-годишна традиция? В случая - на студено, с минимум подкрепа и ... с надежда, че догодина ще е по-добре. Надежда, която живее 20 години и се крепи на любовта към изкуството и желанието да твориш, които обединяват творците в малък град като нашия.

На 11 декември в Художествената галерия в Къщата на Цвета бе открита юбилейната 20-та Коледна изложба на велинградските художници. В нея участват 18 творци: Альоша Кадьов, Антоанета Георгиева, Атанаска Ачева, Атанас Фурнаджиев, Бесма Харира, Бранко Манушев, Боян Хаджийска, Валентин Кадьов, Венера Ланджова, Десислава Табакова, Ели Главеева, Елисавета Манушева, Жасмина Гладийска, Заварин Веселинов, Кристиян Петров, Мария Кулаксъзова, Мария Вълчева, Светла Граданска. Част от показаните картини наскоро участваха в изложба в Сливен, а други са дарение от авторите на общинската галерия.
Уредникът на галерията Бранко Манушев, по чиято инициатива се роди и оцелява идеята аз коледната изложба, каза нещо, което си струва да бъде чуто и премислено от управниците на Велинград: “Искаше ми се да е по-комфортно, но изкуството се неглижира. Политиците се опитват да ни убедят, че проблемът е финансов. Но проблемът не е в имането, а в нагласата. Не е въпрос на пари, а на отношение.”
Атанас Фурнаджиев благодари на Бранко Манушев, че събира местните художници и също призова да се вземат мерки, за да може галерията да сществува в по-нормални условия. Д-р Александър Попов припомни, че преди повече от 2500 години Орфей е стъпвал по тази земя, че и сега тук имаме толкова талантливи хора, благодарение на които традицията е жива. Не трябва да забиваме глави само в материалното, не трябва да се отчайваме, надеждата е в младите, каза д-р Попов.
Коледната изложба на велинградските художници ще продължи до края на януари 2018 г. За минусовите температури в галерията вече отговаря общината, която получи за стопанисване къщата, дарена от Цвета Шуманова-Дамянова. Въпросът наистина не е само за пари, а на първо място за отношение!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай