Велинград - online - Д-р Стоян Георгиев: Променяме мнението, че в малките градове такива операции не 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Д-р Стоян Георгиев: Променяме мнението, че в малките градове такива операции не
Публикувано 2017-12-18 22:24:56 от Темпо

Трудна операция на горям тумор в коремната кухина с размери 50х40 см и тегло 8 килограма бе извършена в Хирургичното отделение на МБАЛ “Здраве” във Велинград. Началникът на ХО д-р Стоян Георгиев казва, че това е много рядък случай, какъвто има един път на десетки години. В момента пациентът е напълно възстановен, а операцията намери място на страниците на списание “Хирургия”.
Изданието е орган на Българското хирургично общество и излиза от 1937 г. Д-р Георгиев не крие заслужената си гордост: “По този начин правим достояние нашата работа във Велинград и показваме как се развиваме. Най-често публикациите са от големи и университетски клиники, а сега се вижда, че нашата работа е адекватна на тяхната, че работим по стандартите на научната хирургична общност”.
Операцията е извършена от екип, воден от д-р Герогиев и с участието на д-р Божинов, д-р Сапунджиев и д-р Ташев, анестезиолог д-р Бучков и средни медицински специалисти. Лекарите сме лицето, но заслугата е на целия екип на Хирургично отделение, подчертава д-р Георгиев.
От края на 2016 г. отделението разполага с много добра апаратура за лапароскопски операции - модерен безкръвен метод, който гарантира ниска травматичност и за чието извършване лекарите в ХО имат нужната квалификация. Сега очакват ново поколение апараура за ендоскопски изследвания, които позволяват бързо и точно поставяне на диагнози.
“За нас е успех, че променяме мнението, че в малките градове подобни операции не се правят - не е така!”, казва д-р Георгиев след първата публикация в авторитетно професионално издание като списание “Хирургия”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай