Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.12.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.12.17
Публикувано 2017-12-18 22:29:48 от Темпо

ГРЪНЧАРИЦА На 12 декември 2017 г. в Административен съд - Пловдив започна делото по жалба на “Ресурс 1” срещу заповедта, с която Басейнова дирекция - Пловдив учреди санитарно охранителна зона (СОЗ) за питейна вода в местността “Грънчарица”. Фирмата концесионер оспорва заповедта, защото наличието на СОЗ може да има негативен ефект върху намеренията за откриване на волфрамова мина в същата местност. На първото съдебно заседание като страни са конституирани Община Велинград, общинското дружество “ВКТВ” и неправителствени организации. Съдът е определел вещо лице, което на следващо заседание ще представи експертиза.


СЕСИЯ Последното редовно заседание на Общински съвет - Велинград за 2017 г. ще се проведе на 19 декември (вторник). Централна тема в дневния ред е гласуването на нов, по-висок размер на данък смет за 2018 година.

ОБРАЗОВАНИЕ Пореден транш от средства по национални програми за образование получиха общините с постановление на Министерския съвет от 8 декември 2017 г. Сумата за община Велинград е 75 887 лева, за Ракитово - 12 328 лева, за Сърница - 14 083 лева.

ЧИТАЛИЩА На 14 и 15 декември в Драгиново се проведе семинар на тема „Читалището – реален партньор на училището в осъществяване на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността“, организиран от Регионален център „Читалища“ - Пазарджик. Във форума участваха читалищни председатели и секретари от областта, представители на образователната система и РУО, кметове и граждански организации. Домакин бе НЧ „Методий Драгинов-1936“, а гостите посетиха и СУ „М. Драгинов“.

От редакцията: Този брой на “Темпо”е приключен редакционно на 15 декември 2017 г. Следващият брой ще излезе на 2 януари 2018 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води