Велинград - online - Две седмици Велинград ще бъде център на ски ориентирането 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Две седмици Велинград ще бъде център на ски ориентирането
Публикувано 2018-01-23 09:28:58 от Темпо

От 27 януари до 8 февруари 2018 г. Велинград и курортът Юндола ще бъдат център на ски ориентирането в България. През този период ще се проведе поредица от състезания с различен ранг - от държавно първенство до кръг от Световната купа по ски ориентиране. Организатор е Българската федерация по ориентиране, а Община Велинград ще помага в ролята на домакин.

На 27 януари на Юндола (при липса на сняг най-вероятно състезанието ще бъде преместено на Куртово) започва 4-дневното държавно първенство за всички възрастови групи мъже и жени от 12 до 70 години. В програмата през първия ден ще има спринт, а през втория щафети и награждаване. На 29 и 30 януари са стартовете на оринетировачите на средна и дълга дистанция. Финалът на 31 януари ще бъде със спринтова щафета и закриване на състезанието, чийто главен ръководител е Атанас Георгиев.
От 3 до 8 февруари ще се проведат 4 международни старта: Европейското първенство по ски ориентиране, Младежко Световно първенство по ски ориентиране, Европейско юношеско първенство по ски ориентиране и Световна купа по ски ориентиране - втори кръг (третият кръг от Световната купа ще бъде от 4 до 12 март във Върмонт, САЩ). Домакин е Велинград, като тържественото откриване и закриване на състезанията, както и награждаванията на победителите, ще се провеждат на централния площад “Николай Гяуров”. Участниците ще бъдат настанени в хотели във Велинград и на Юндола. Според метеорологичните условия състезанията ще са на Куртово или Юндола.
Състезанията са отлична възможност за възраждане на традициите в ориентирането и ски ориентирането, които преди години съществуваха във Велинград. Имахме подготвени състезатели, нашият град и околностите му бяха предпочитано място за национални и международни състезания. Достатъчно е да припомним имената на Страхил Паланов - години наред вече се провежда състезание по ски ориентиране за приза на негово име, Георги Карталов, успехите на състезатели на Спортния клуб “Атлас”, който години наред подготвя ориентировачи. А дали ще оползотворим дадената ни възможност и ще успеем да си върнем старата слава в крайна сметка зависи от общината и подкрепата за спортистите.
Темпо

Ски ориентиране - съчетание от ски бягане и четене на карта
Ски ориентирането е една от четирите дисциплини в ориентирането и е зимен спорт, който съчетава ски бягане и четене на карта. Състезанията се провеждат в местност, предварително подготвена с гъста мрежа от ски следи. Състезателят самостоятелно, с помощта на карта и компас, възможно за най-кратко време, преминава през контролни точки, които са отбелязани на картата и маркирани на местността. Съвкупността от тези контролни точки представлява състезателен маршрут, който подлага на проверка както способностите на състезателя да се ориентира, така и неговите физически възможности – придвижване със ски.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай