Велинград - online - Млади предприемачи представиха проект за лампи със слънчеви колектори 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Млади предприемачи представиха проект за лампи със слънчеви колектори
Публикувано 2018-01-23 09:33:59 от Темпо

На 12 и 13 януари по инициативата на Джуниър ачийвмънт България и SAP беше стартирана поредицата от работилници по дизайн мислене за участниците от програмата "Учебна компания" за ученици. Design Thinking е методологията, която поставя нуждите на клиента в основата на създаването на продукти и услуги. За участниците имаше кратки теоретични части, последвани от работа по отделните Design Thinking фази - проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитен специалист от SAP.

Представители от ученическата компания "Y.E.S. - Young Entrepreneurs at School" от СУ "Васил Левски" Велинград бяха поканени да участват в първия уъркшоп, проведен в София Тех Парк. Младите предприемачи Мирослава Янчева, 10 клас, Стоян Котулов, 11 клас, и техният ръководител Людмила Рижук, учител в СУ "Васил Левски", имаха възможност да подобрят значително продукта на своята учебна компания чрез инструментите на Design Thinking и след това да споделят с останалите от компанията идеите си и какво са научили.
Продуктът на нашата ученическа компания е проект за осветление с лампи със слънчеви колектори и фотоклетка. Компанията избра да предложи продукта си както на гражданите на Велинград, така и на общинската управа в лицето на кмета д- р Костадин Коев. "Намерихме доста общи проблеми, отнасящи се и до гражданите, и до кмета и ще създадем лампа, която да отговаря на очакванията на всички.", разказват учениците от компанията и допълват: “Знаем, че всички искат по-осветени дворове и улици, намаляване на сметките, сигурност и независимост от техногенни аварии и природни бедствия. За дворовете фотоклетките ще могат да бъдат настройвани от и до каква височина да хваща движещия се обект. За улиците лампите няма да са с фотоклетка, а с възможност за регулиране степента на осветеност. Сметките ще намалеят, защото използваме зелена и безплатна енергия от най-големия възобновяем източник - Слънцето. Разбира се, искаме лампите да светят и от светлинна енергия, за да може да осигурим независимост от монопола на енергийните компании. В случай на авария тези лампи ще са единственият източник на светлина през нощта. А за сигурността - устройствата ще имат връзка с охранителни органи и фирми. Наистина се надяваме да развием още повече Велинград - СПА столицата на Балканите!"
Мирослава Янчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води