Велинград - online - Общината предлага частен парцел за преработка на битови отпадъци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината предлага частен парцел за преработка на битови отпадъци
Публикувано 2018-01-23 09:39:47 от Темпо

На сесията на Общински съвет - Велинград, която ще се проведе на 25 януари, кметът Костадин Коев внася предложение за сключване на временен договор за площадка за преработка на неопасни битови отпадъци. Това се налага, тъй като от 31 декември 2017 г. изхвърлянето на отпадъци на досегашното сметище на Велинград вече е незаконно. В същото време все още не е готова бъдещата претоварна станция с компостираща и сепарираща инсталация, за чието изграждане общината кандидатства с проект за европейско финансиране.
Предложението е за срок от 1 година общината да сключи договор с близката до общинския съветник Александър Даскалов фирма “Александър и синове” ЕООД, представлявана от Здравка Даскалова. Срещу месечен наем от 2000 лева общината ще ползва имот с обща площ 6.325 дка, чието отреждане е за обществено обслужване, ресторант, СПА център, развлечения и др. Заради неотложността на проблема кметът предлага решението да бъде гласувано с клауза за предварително изпълнение. Какво решение ще вземат съветниците ще информираме в следващия брой.
Междувременно на 15 януари 2018 г. бе подписан договор с участника, спечелил обществената поръчка за оператор на регионалното депо за отпадъци в пазарджишкото село Алеко Константиново. Изпълнител по договора е ДЗЗД „РД-Пазарджик 2017“. В следващите 5 години дружеството ще стопанисва и експлоатира депото, обслужващо девет общини от област Пазарджик: Пещера, Септември, Батак, Брацигово, Лесичово, Велинград, Белово, Ракитово и Пазарджик. В ДЗЗД "РД-Пазарджик 2017" София участват софийската "Ес Ер Технолоджис” и русенската "Комуналефект сервиз". Двете фирми са натрупали съвместен опит в управлението на депа за битови отпадъци в Стара Загора. Според медийни публикации до 2014 г. софийската фирма е управлявана от Красимир Живков, чиято професионална биография през годините включва позиции като кмет на Правец, областен управител на София област и два мандата (включително в момента) зам.-министър на екологията.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води