Велинград - online - Очаква се пик на грипа тази седмица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Очаква се пик на грипа тази седмица
Публикувано 2018-01-23 09:44:58 от Темпо

На 18 януари 2018 г. Регионалният пандемичен комитет в Пазарджик взе решение за обявяване на грипна епидемия в областта. Причината е рязкото увеличаване броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания и наличието на лабораторни данни за циркулация на грипни вируси.

По данни на Регионалното управление на образованието процентът на отсъстващите ученици за областта е 29,73, като най-голям брой е отчетен в Лесичово, Септември и Брацигово, а най-малко в Батак и Сърница.
Грипната ваканция бе обявена от 18 до 23 януари включително. През този период са в сила стандартните противоепидемични мерки. Преустановят се плановите консултации на здрави бременни и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации. Не са разрешени свижданията в болниците, както и оперативните интервенции (с изключение на спешните и неотложните). Спряно е провеждането на тържества в училища, детски ясли и градини, а училищата отложиха и предварително насрочените олимпиади по различни предмети. В детските заведения се провежда качествен ежедневен филтър, текуща дезинфекция и редовно проветряване на помещенията, а персоналът задължително носи марлени маски. Изискването за носене на марлени маски е в сила и да всички здравни работници.
Областният управител Стефан Мирев посочи, че пикът на заболеваемостта се очаква през настоящата седмица. На 23 януари ще се проведе ново заседание на Регионалния пандемичен комитет, за да се прецени обстановката и необходимостта от удължаване на срока на грипната епидемия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай