Велинград - online - Ура… Обединение! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ура… Обединение!
Публикувано 2018-01-30 09:37:13 от Темпо

Ура… Обединение! Целият „щаб“ на Българския туристически съюз „БТС“ във Велинград дойде да убеждава, да обещава, Туристическо дружество „Юндола“ да обединява…

Чудя се и се мая повече от десетина години разделени, кой и защо дава „газ“ да сме обединени? Беше то във време оно. Но дали от ляво или от дясно „Юндола“ се раздели и „Юндола 19“ се роди. Едните с по-голям „живец“ кръстиха дружество „Острец“.
И тръгна тя… Ние на Свети Спас, другите на Свети Влас. И така десет и повече лета.
Обединението ще рече (да не цитирам имена) Група А с Група Б да си подадат ръце. И всички от БТС да тропнеме хорце. И докато огънят се разгори, на Просце с мешана туршия да пийнем по една ракия.
Но това са само мечти. Изниква въпросът кой кого и какво ще наследи. Абе, Ристе, няма твое, няма мое – всичко ще бъде наше! А бай Радой защо написа „Когато всичко е наше, ние от дека ще крадем?“ Краденето ще бъде история. Да, ама не – гората, цветята, извори пенливи, потоци игриви – от Бога дадени, а хижите и другите имоти от туристите направени. Ще ми се да зная кой ще оцени кой в туризма е по-по-най и кой ще води „бащина дружина“.
А как ще стане това обединение, ако е толкоз нужно? Ще използвам думите от 10-15 години на г-н лесничея Кир Тодоров: „Щом не можем да стопанисваме и да използваме туристическата собственост, обявявам дружеството „Юндола“ в несъстоятелност и го предавам на общината“. Дано обединението тогава стане. С Бога и кмета напред!
Хей, Ристо, спри, недей повече пиши! 50 години беше театрал, 40 години средна ръка ветеринар, съветник в ОФ-то от Каферинова и БЗНС-то, отрядник, в съда заседател, Дядо Мраз – на децата пръв приятел, на даскалиците обожател… Ристе, спри! Стига с тия и ония – на всяка манджа мерудия. Толкоз!
Христо Семерджиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай