Велинград - online - Ученици се срещнаха с най-младия евродепутат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Ученици се срещнаха с най-младия евродепутат
Публикувано 2018-01-30 09:43:23 от Темпо

На 26 януари в конферентната зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велинград се състоя среща на ученици от различни класове с българския евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който е в състава на групата на Европейската народна партия (ЕНП). Специалният гост бе посрещнат тържествено с хляб и сол, със ставане на крака и ръкопляскания. Други официални гости на срещата бяха кметът д-р Костадин Коев, народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев, избран от Пазарджишкия избирателен район и представители на Училищното настоятелство. Домакините бяха подготвили разнообразна програма, с която запознаха присъстващите с историята на училището, с постигнатите успехи през годините и с бъдещите им цели и амбиции.

Един от поводите за срещата с евродепутата беше и участието на учебното заведение в проeкта „Училище посланик на Европейския парламент”. СУ „Св, св. Кирил и Методий” е едно от 30-те български училища, които работят по тази програма чрез старши посланици (учители) и младши посланици (ученици), ръководени от главния учител Василка Дамянова, преподавател по немски език.
Когато влиза в Европейския парламент през 2014 г., прохождащият политик Андрей Новаков е едва на 26 години, което го прави най-младият евродепутат в сегашния състав на тази институция. По увлекателеи и забавен начин, с чувство за хумор Андрей Новаков разказа любопитни моменти от своята биография и премахна дистанцията с учениците. Момчето от Момина клисура, завършило Професионална гимназия по електротехника и автоматика, разбира, че интересите са му в друга посока. Докато следва право в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград, започват сериозните му интереси към политическите науки и паралелно с правото завършва и „Публична администрация”. После идва и обучението му в САЩ в Политическа академия, за да се стигне и до избирането му за евродепутат.
В своето изложение Андрей Новаков набеляза няколко принципа, от които се ръководи. Необходимо е да си близо до хората и да се вслушваш в тяхното мнение. Ако това не се прави – свършен си като политик! Никога не обещавай нищо, което не можеш да изпълниш! От наблюденията, които има, евродепутатът си позволи и градивна критика към родното образование. Според него то дава много знания, но трябва да се учим да решаваме проблеми.
В зададените въпроси пролича интерес на учениците към работата на българските евродепутати, как се заражда отношението към политиката и възможностите на един евродепутат да помогне за решаването на различни проблеми. Андрей Новаков благодари на учениците и заяви, че ги чувства свои приятели и вече става посланик на училището в ЕС. В края на срещата Андрей Новаков връчи сертификати на всички старши и младши посланици за тяхното участие в проекта „Училище посланик на Европейския парламент”.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай