Велинград - online - Ученици се срещнаха с най-младия евродепутат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ученици се срещнаха с най-младия евродепутат
Публикувано 2018-01-30 09:43:23 от Темпо

На 26 януари в конферентната зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велинград се състоя среща на ученици от различни класове с българския евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който е в състава на групата на Европейската народна партия (ЕНП). Специалният гост бе посрещнат тържествено с хляб и сол, със ставане на крака и ръкопляскания. Други официални гости на срещата бяха кметът д-р Костадин Коев, народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев, избран от Пазарджишкия избирателен район и представители на Училищното настоятелство. Домакините бяха подготвили разнообразна програма, с която запознаха присъстващите с историята на училището, с постигнатите успехи през годините и с бъдещите им цели и амбиции.

Един от поводите за срещата с евродепутата беше и участието на учебното заведение в проeкта „Училище посланик на Европейския парламент”. СУ „Св, св. Кирил и Методий” е едно от 30-те български училища, които работят по тази програма чрез старши посланици (учители) и младши посланици (ученици), ръководени от главния учител Василка Дамянова, преподавател по немски език.
Когато влиза в Европейския парламент през 2014 г., прохождащият политик Андрей Новаков е едва на 26 години, което го прави най-младият евродепутат в сегашния състав на тази институция. По увлекателеи и забавен начин, с чувство за хумор Андрей Новаков разказа любопитни моменти от своята биография и премахна дистанцията с учениците. Момчето от Момина клисура, завършило Професионална гимназия по електротехника и автоматика, разбира, че интересите са му в друга посока. Докато следва право в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград, започват сериозните му интереси към политическите науки и паралелно с правото завършва и „Публична администрация”. После идва и обучението му в САЩ в Политическа академия, за да се стигне и до избирането му за евродепутат.
В своето изложение Андрей Новаков набеляза няколко принципа, от които се ръководи. Необходимо е да си близо до хората и да се вслушваш в тяхното мнение. Ако това не се прави – свършен си като политик! Никога не обещавай нищо, което не можеш да изпълниш! От наблюденията, които има, евродепутатът си позволи и градивна критика към родното образование. Според него то дава много знания, но трябва да се учим да решаваме проблеми.
В зададените въпроси пролича интерес на учениците към работата на българските евродепутати, как се заражда отношението към политиката и възможностите на един евродепутат да помогне за решаването на различни проблеми. Андрей Новаков благодари на учениците и заяви, че ги чувства свои приятели и вече става посланик на училището в ЕС. В края на срещата Андрей Новаков връчи сертификати на всички старши и младши посланици за тяхното участие в проекта „Училище посланик на Европейския парламент”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води