Велинград - online - Приеха рекордни бюджет и капиталова програма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Приеха рекордни бюджет и капиталова програма
Публикувано 2018-01-30 09:50:36 от Темпо

32 640 920 лева - това е бюджетът на Община Велинград за 2018 г., който съветници определиха като рекорден. Приходите с държавен характер възлизат на 23 842 662 лева, а общинските са 8 798 258. Бюджетът бе приет от Общинския съвет на първата за годината сесия на 25 януари 2018 г.

От групата на ДПС Пламен Хаджиев го определи като съобразен с оздравителния план и изрази надежда за по-висока събираемост на данъците през настоящата година. Министърът на финансите Владислав Горанов в свое становище също обръща внимание, че Общинският съвет текущо трябва да наблюдава финансовите резултати, тъй като общината е длъжна да спазва параметрите на оздравителния план.
Най-много предложения по бюджента рамка имаше групата на БСП. Социалистите отново предложиха общината да подпомага новородените деца с еднократна помощ от 200 лева. Условието е двамата родители да имат постоянен адрес във Велинград и да са пълнолетни. Георги Янчев предложи нужните около 80 000 лева да бъдат взети от перото за осветление на парковете, в което бъджетът предвижда 380 000 лева. Съветникът от ЗНС Александър Даскалов определи идеята като популистка и предложи вместо да дава пари, общината да освобождава семействата на новородени от данъци. Наложи се Г. Янчев да обясни, че общината няма право да освобождава никого от дължими данъци. Г-н Янчев припомни как преди година БСП е предложило завишение на приходите от туристическа такса и тогава Екатерина Каферинова от ЗНС ги е обвинила в популизъм, но в настоящия бюджет туристическата такса е завишена от 500 000 на 1 200 000 лева.
Кметът Костадин Коев заяви, че предложението общината да помага на навородените не се отхвърля, но ще трябва да се обсъди откъде да се намерят средства. Той обеща съдействие по другите предложения на БСП: изграждане на тротоар по ул. “Хан Аспарух” срещу хотел “Елбрус”, където заради постоянно паркираните коли учениците в НПГГС “Хр. Ботев” са принудени да се движат по уличното платно; довършване на геотермалното отопление в читалището в кв. Каменица и ремонт на уличното платно от моста на река Луковица при “Рич” до Калъчов мост. Според кмета предложението за ремонт на пералнята при Власа е дискусионно, защото има жалби от живеещи там. Идеята на общината е при предстоящия ремонт на ул. “Георги Кирков” за бъде направена временна пералня в близост до Асфалтова база.
Общинският съвет гласува и Програмата за капиталови разходи за 2018 г. Целевата субсидия за капиталови разходи възлиза на 728 600 лева, а цялата програма (с включени предстоящите за изпълнение европроекти) е за над 22 милиона лева.
С отделно решение съветниците гласуваха по 250 лева годишно за работно облекло на служителите в Общинската администрация.
Приет бе и отчет за състоянието на общинския дълг. Към момента по кредита, който общината взе от “Райфайзенбанк” през 2012 г. в размер на 4 370 458 има остатък за плащане 3 850 452 лева. По кредита от ПУДООС от 2013 г. за ремонтите на улиците “Юндола” и “Ал. Стамболийски” от взетите 1 920 864 лева остават за плащане 1 291 248 лева.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград


Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води