Велинград - online - “Ще има миризми, но това е единственият изход” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Ще има миризми, но това е единственият изход”
Публикувано 2018-01-30 09:52:39 от Темпо

Частен парцел с площ 6.325 кв.м става временна площадка за претоварване на отпадъци, реши с пълно единодушие Общински съвет - Велинград на сесията на 25 януари 2018 г. Общината ще плаща месечен наем от 2000 лева на собственика на парцела - фирма “Александър и синове” ЕООД, представлявана от Здравка Даскалова. Съветникът Александър Даскалов не участва в гласуването, за да не бъде обвинен в конфликт на интереси. Парцелът, който е отреден за обществено обслужване, ресторант, СПА център, развлечения и др., е в района след жп-прелеза при автогарата, срещу бившия ДАП.

София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” попита дали ще има аромати, след като в близост до града ще има претоварна станция за отпадъци. “Въпросът е изключително деликатен”, отговори кметът Костадин Коев. Той напомни, че ако през годините общината беше плащала дължимите по закон отчисления към РИОСВ, щеше да има 2.5 милиона лева за изграждането на собствена претоварна станция. Сега общината трябва първо да плати оставащата сума от 550 000 лева за отчисления и едва след това ще може да ползва 2.5 милиона лева. “Ще има миризми, но това е единственият изход да караме боклука на регионалното депо и да не търпим санкции от 20 000 лева всеки месец”, каза кметът. Г-н Коев прогнозира, че до май-юни 2018 г. общината ще успее да изгради собствена площадка за отпадъци от 32 декара в района на Благовото.
Предстои да проследим какво решение по наболелия проблем с нуждата от претоварна станция ще вземе съседната община Ракитово и дали ще полза временната площадка във Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай