Велинград - online - 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие
· В Ракитово правят литийно шествие със свята икона
· За първи път: Виртуален мастер клас за писани яйца
· Награди за победителите в конкурса за великденски яйца
· Малки обяви: 04.05.2021
· Ясни са победителите в конкурса „Най-добрият клас”

16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
Публикувано 2021-04-06 09:18:17 от Темпо

16 750 жители на община Велинград дадоха своя глас в парламентарните избори на 4 април 2021 година. Това са 54.08% от общия брой избиратели - 30 974.
Изборите в нашата община се проведоха в 53 секции. Въпреки дъжда сутринта и снега в късния следобед през целия ден пред секциите имаше хора, желаещи да гласуват. Към 10 часа избирателната активност беше 6.71%, към 12.30 се покачи на 17.43%, в 17.30 часа бяха гласували 44.70% от избирателите.

На места възникнаха проблеми с машинното гласуване. В секция №9 в ЦПЛР-ОДК във Велинград машина изобщо нямаше, въпреки че по закон би трябвало да бъде осигурено машинно гласуване. Според обясненията на комисията било установено, че машината е развалена още на 3 април. На 4 април се чакаше да бъде доставена нова, но това така и не се случи. В няколко секции имаше временни спирания на машинния вот и подновяване на гласуването. В хода на изборния ден в Районната избирателна комисия в Пазарджик не постъпи нито една жалба от община Велинград.
Очакванията, че новите протоколи ще затруднят членовете на секционните избирателни комисии, се потвърдиха частично. Членове на СИК с дългогодишен опит споделиха, че протоколът е бил лесен за попълване. Според други затруднения е имало най-вече при сумиране на гласуването с хартиени бюлетини и машинно.
Трудности в края на изборния ден създаде нетипичният за април силен снеговалеж. За да могат да стигнат членовете на СИК и изборните бюлетини и книжа от всички населени места до Велинград, се наложи някои от пътищата да бъдат почиствани с машини. Следващото голямо изпитание за членовете на СИК бе предаването на протоколите в РИК - Пазарджик. „Беше много по-зле от обикновено“ - това бе оценката на чост от първите успели да предадат протоколите си, които се върнаха във Велинград около 9.30 часа на 5 април. Голямата част от членовете на велинградските СИК останаха да чакат пред залата в Пазарджик още дълги часове.
За разлика от други години и избори, този път централите на големите политически сили във Велинград не успяха да направят пълно паралелно преброяване на всички гласове. Повечето се ограничиха с броене само на собствените си бюлетини. По неофициални данни за листата на коалиция ГЕРБ-СДС в община Велинград са гласували около 6 600 избиратели, а досегашният народен представител Димитър Гечев е събрал над 4 000 преференциални гласа. Листата на ДПС е получила подкрепата на около 2 860 избиратели, сочи преброяването на партията. Неофициалните данни на БСП сочат, че тяхната листа е получила около 1 450 бюлетини. Останалите формации, които със сигурност влизат в новия парламент - „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, нямаха щабове във Велинград, които да преброят техните резултати за общината. Отново по неофициална информация и според междинните данни силното представяне в общината и особено във Велинград има БНО - партията, с чиято регистрация в изборите се яви Васил Божков.
Какви са резултатите от парламентарния вот в община Велинград? Точният отговор на този въпрос не стана ясен до 12 часа на 5 април - срокът, в който трябваше да приключим този брой на „Темпо“, за да може да бъде отпечатан. Окончателните резултати с подробна таблица за всички секции в община Велинград ще публикуваме в следващия брой.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-05-11 18:57:22
Температура 28.00°C
Топл. индекс 28.90°C
Отн. влажност 54.80%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#14 7

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 34.79 %
PM 2.5 µg/m3 7.47
PM 10 µg/m3 11.53

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica