Велинград - online - Спортните успехи през 2021 година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 25
· СК „Атлас“ се готви за Държавното първенство по ски бягане
· Над 20 години пожароприложен спорт във Велинград
Tuesday, January 18
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.01.2022
· Без изненада: общината поднови договора за транспорта с позната фирма
· Броят на заразените с ковид расте стремглаво
· Култура под знака пандемия: да бъдеш или да не бъдеш
· Данъчната кампания стартира, ползваме 5% отстъпка до 30 април
· КРИМИ ХРОНИКА 19.01.2022
· Таксата за битови отпадъци в Сърница без увеличение
· Без тържества, но с подаръци за Бабинден
· 170 „бабинчета“ в община Ракитово
· Гледката е отблъскваща, а кой е виновен?
· Удължен е срокът по програма “Патронажна грижа+”
· Учени от Велинград и обекти от региона са включени в изследователски проект
· Малки обяви: 19.01.2022
· Сърдечен поздрав към екипа на oбщинската болница
· Флагман на литературния живот
· Атанас Пашев пое ФК „Чепинец“
· Доброволците спечелиха наградата на публиката
· Спортните успехи през 2021 година

Спортните успехи през 2021 година
Публикувано 2022-01-04 09:31:42 от Темпо

В община Велинград развиват своята дейност 12 спортни клуба, които членуват в съответните федерации и са регистрирани в Министерството за младежта и спорта (ММС). В регистъра на ММС те са записани в следния ред: „Офроуд клуб 4х4-Велинград“ (автомобилен спорт) с представляващ Евгени Янкулов, СК „Атлас“ (ски бягане) с представляващ Тодор Гълев, СК „Бойни изкуства“ (смесени бойни изкуства) с представляващ Николай Цинцев, ПК „Чепинец“ (плуване) с представляващ Христо Доксинов, ПК „Белмекен“ (плуване) с представляващи Ясен Янков и Антон Веселинов,
КСТ „Импулс-Велинград-2002“ (спортни танци) с представляващ Мирослав Енчев, КСТ „Импулс“ (спортни танци) с представляващ Петър Милчев, ФК „Чепинец“ (футбол) с представляващ Костадин Коев, ВК „Велинград волей“ (волейбол) с представляващ Димитър Санкев, РСК „Хамлет Йовчев“ (спорт за хора в трудоспособна възраст) с представляващ Неделчо Гарванов, Клуб по пожароприложен спорт (КППС) за служители от системата на МВР с представляващ Славчо Мечев и ПК „Велинград Мастерс“ (плуване) – спорт за хора в и над трудоспособна възраст с представляващ Илиан Бояджиев. Към тях се добавя и велинградският филиал на СКХГ „Диляна“ (Пазарджик) с представляващ Таня Бояджиева. СК „Беси“ (бойни изкуства) с представляващ Красимир Толупов все още не е регистриран в ММС. Същото се отнася и за „МултиСпорт Клуб“ (художествена гимнастика) с представляващ Мирена Христова, който е записан в Агенцията по вписванията (АВ), но няма участия в състезания, защото му предстои регистрация в БФХГ и в ММС. Своя дейност развива и СК „Здраве и дълголетие“, като участва в различни прояви и прегледи без състезателен характер. От регистъра на ММС е заличен на 18.10.2021 г. ПК „Делфините“ (плуване) с представляващ Моника Трифонова, след като с решение на УС на БФПС от 27.07.2021 г. клубът е изключен от федерацията. В община Ракитово има само два клуба с регистрация в ММС. Това са ФК „Левски-Ракитово“ (футбол) с представляващ Ангел Станков и КБ „Торнадо“ (борба) от гр. Костандово с представляващ Момчил Балиев. В община Сърница няма спортни клубове с регистрация в ММС.

ЯНУАРИ
Въпреки по-малкия брой състезания през 2020 г., Българската федерация по ски (БФСки) направи своите ранглисти за представянето на състезателите в зимните спортове. В ски бягането най-високо място от състезателките на СК „Атлас“ зае Лидия Нанова, която при жените се нареди на 4. място от общо 25 спортистки.
Като част от разхлабването на мерките срещу Ковид-19 бе разрешено спортистите до 18-годишна възраст, каквито са повечето велинградски плувци, с картотеки към съответните федерации да започнат отново да тренират.
Мъжкият отбор на ФК „Чепинец” започна подготовката си за пролетния полусезон на 25 януари старши треньорът под ръководството на играещия старши треньор Николай Байраков.
ФЕВРУАРИ
От 3 до 7 февруари 2021 г. в местността „Куртово - Кантара“ се проведе Държавното първенство по зимно ориентиране, организирано т БФО и СК „“НСА-Сивен.
На 13 февруари в София се проведе петото издание на международния турнир по бойни изкуства „Софийска зима 2021“ (Sofia Winter 2021. В състезанието взеха участие и 26 състезатели от СК „Беси“, водени от треньорите Иван Шейнов и Красимир Толупов. Те спечелиха общо 16 медала (4 златни, 6 сребърни и 6 бронзови) в различните възрасти и категории. Със злато се окичиха Любомир Мишев при 14-годишните в категория до 56,5 кг, Алеко Гальов при мъжете в най-тежката категория над 92 кг, Димитър Лачев в категория до 86 кг за начинаещи непълнолетни и Красимир Толупов в категория 92 кг в мастър клас.
От 15 до 20 февруари Българската федерация по ски проведе на Юндола и Куртово Държавното първенство по ски бягане за юноши и девойки младша, момичета и девойки старша, и момичета и девойки младша възраст, мъже и жени. Състезателите на СК „Атлас“ не стигнаха до призови места.
В Сливен се проведе Държавно лично първенство по борба. За призовите места спориха 189 състезатели от 29 клуба в страната. Спортен клуб по борба „Торнадо“ от гр. Костандово взе участие с 5 състезатели. Бронзов медал спечели Камен Раданов в категорията до 42 кг.

МАРТ
„Чепинец“ спечели трудно с 2:1 като домакин регионалното дерби с „Левски“ (Ракитово), след като първо гостите поведоха в резултат с гол на Евг. Шолев, но след това Ив. Горанов и В. Василев с две попадения донесоха успеха за велинградчани.
На силния международен турнир „Пирин“ на 6 и 7 март в Благоевград в конкуренция на 451 състезатели от 30 клуба възпитаниците на Любов и Христо Доксинови показаха отлични качества, спечелвайки 16 медала: 5 златни, 6 сребърни и 5 бронзови. Отличи се Елица Овчарова с 3 златни медала и приз за най-добра състезателка в нейната възраст. Два златни медала спечели Антон Тупаров.
ПК „Белмекен“ в същия турнир завоюва 3 медала – по 1 златен, сребърен и бронзов, а Любка Мицина се окичи със златото.
На 13 и 14 март в местността Куртово се проведоха стартовете на Националното първенство по ски бягане за ученици с нарушено зрение.
На 13 и 14 март в Стара Загора се проведе VIII турнир по плуване „Русалка“ за родените 2010, 2011 и 2012-13 г. ПК „Чепинец“ участва с 5 момчета - Антон Тупаров, Никола Мишев, Александър Велибашев, Валентин Ръджов и Димитър Пелев, които се представиха отлично и спечелиха 8 златни и 3 бронзови медала.
На 20 март 2021 г. в Пловдив се проведе в седмото издание на турнира по плуване „Младост 2021“.14 състезатели на ПК „Чепинец“ в трите възрастови групи, които завоюваха общо 9 медала: 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови. И трите златни медала за отбора си спечели Елица Овчарова. ПК „Белмекен‘ завоюва 2 бронзови медала.
Още един нов клун се появи във Велинград. Той ще се занимава с развитието на художествената гимнастика, груповата естетическа гимнастика и масов спорт. „МултиСпорт Клуб“ започна процедури по узаконяването си с вписвания в регистрите на АВ, БФХГ и ММС.
Последното за сезона Държавно първенство по ски бягане от календара на Българска федерация Ски се проведе на 22 и 23 март 2021 г. на пистите в местността Куртово. Състезателите на СК „Атлас‘ не дпстигнаха до призови места.
Велинградчанинът Якуб Дерменджиев спечели второ място и сребърен медал от Държавното първенство по борба класически стил, което се проведе в Бургас. Якуб Дермеджиев се състезава за КБ „Левски“ (София) в категория до 73 кг.
На 20 и 21 март в Ямбол се проведе международно състезание по спортни танци, съчетано с национален турнир и фестивал „Diana Cup 2021”. Възпитаниците на КСТ “Импулс” Антонио Добрев - Рая Пиндева завоюваха три сребърни медала в категориите 9Е и Juvenile l в стандартните и латино танците. Състезателите на КСТ „Импулс-Велинград-2002“ спечелиха общо 26 медала и 4 купи. Отличиха се двойките Мирослав Бозев - Габриела Навякова, Борис Ушев – Ивана Енчева и Христо Статев – Асия Бозова.
Отборите на ВК „Велинград волей“ започнаха своето участие в държавното първенство по волейбол. През март в различните възрастови групи те играха в първите турнири от надпреварата в регион „Тракия“, който обхваща областите Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Продължава в следващия брой

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 45.35 %
PM 2.5 µg/m3 62.12
PM 10 µg/m3 145.76

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води