Велинград - online - Бенефис на Венелин Каленов - „златното момче на „Звънче“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Бенефис на Венелин Каленов - „златното момче на „Звънче“
Публикувано 2022-06-21 09:35:45 от Темпо

От години Музикалната школа „Звънче“ утвърждава една ценна традиция: когато дойде време за „Довиждане“ с някое от порасналите „звънчета“, това става с концерт-бенефис. Поредният такъв концерт се състоя на 17 юни в НЧ „Отец Паисий-1893“. В главната роля бе Венелин Каленов - единственото момче, което по думите на г-жа Йорданка Казалиева е „издържало толкова дълго - 12 години“ в ДЮВИШ „Звънче“. И единственият спечелил 3 награди Гран при от международни конкурси наред с десетките отличия от национални фестивали и изяви. Формулата на успеха: Венелин Каленов изпя част от най-големите български хитове по свой начин, влагайки талант, труд и вдъхновение.

Колко е вярна тази формула почувства и публиката, изпълнила до краен предел залата на читалището. Сред официалните гости бяха Мариана Зинкова от Община Велинград, Ани Василева - директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, тримата класни ръководители на Венелин - г-жа Шаламанова, г-жа Калъчева и г-н Стоев и голяма част от училищния колектив, Росица Рускова - директор на ПГД „Иван Вазов“, Катерина Мирчева - директор на ЦПЛР-ОДК, композиторът Хайгашот Агасян, музикантът Светослав Лобошкин, маестро Никола Янев-Чоли и др.
„В тази зала са всички важни за мен хора“, каза в началото Венелин Каленов, бурно аплодиран и от много приятели и съученици. Той изпълни любими български песни, посвещавайки две от тях на своята майка Румяна и на своята баба Надка в знак на благодарност за тяхната обич и подкрепа. В певческата си кариера 19-годишният Венелин е пял на 7 езика, направи го и на бенефиса.
В концерта се включиха и още „звънчета“, чийто талант Велинград е аплодирал многократно: Николета Сачкова, Христина Даскалова, Анелия Рачева, Иванка Алексиева, Ванеса Баева. Венелин Каленов изпълни два дуета - с Мария Божинова, която го определи като „буря, емоция, която не може да бъде спряна“ и с дългогодишната си дуетна партньорка Николена Сачкова, която му пожела да не спира да развива своя уникален талант. Поздрав към Венелин беше изпълнението на Светослав Лобошки, под чийто акомпанимент на китара пя Михаела Нанова. Г-н Лобошки сподели, че благодарение на енергията музика във Велинград е открил приятели и припомни, че без музика животът щеше да е една грешка. Специално за бенефиса Хайгашот Агасян изпя новата си песен „Детството, детството - няма го вече“ по стихове на Недялко Йорданов. Големият композитор определи Венелин като „целунато момче“ и изрази своята обич към всички деца от „Звънче“, израстнали пред очите му. Въпреки че не успя да присъства, певицата Дивна също изпрати своята любов и поздрави към Венелин и семейството му. А танцьорите от КСТ „Импулс Велинград 2002“ с ръководител Мая Кондарева допълниха музиката с красотата на танца.
Песента „Заедно“ в изпълнение на всички присъстващи „звънчета“ прозвуча като химн на вечерта и показа невероятната връзка между възпитаниците на семейство Йорданка и Иван Казалиеви, независимо от времето и разстоянията.
С топли думи към Венелин Каленов се обърна г-жа Ани Василева, която изрази увереност, че сцената пак ще бъде негова и обеща, че неговите учители винаги ще са на първия ред. От името на Община Велинград г-жа Мариана Зинкова поднесе подарък и определи Венилин като „очарователния рицар на „Звънче“. А групата „приятели извън сцената“ му пожелаха никога да не променя.
Роден е да бъде лидер и ще успее, защото се научи да се труди - това бе оценката за Венелин Каленов от г-н Иван Казалиев. Г-жа Йорданка Казалиева го нарече „златно момче“ и обобщи: „Нашето злато, нашето най-голямо богатство са нашите деца“, като не пропусна и този път да благодари на родителите и да ги покани на сцената. Бенафисът в чест на Венелин Каленов завърши с общо изпълнение на песента „Звънче“, с много вълнение и аплодисменти - сякаш никой в залата не искаше концертът да свършва. И той няма да свърши, защото дори и да е вярно, че „всичко отминава под това небе“, то музиката остава завинаги в сърцата на тези, които я обичат.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай