Велинград - online - Програмата за капиталови разходи - крайно недостатъчна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Програмата за капиталови разходи - крайно недостатъчна
Публикувано 2006-02-21 09:46:56 от темпо

Постоянната ябълка на раздора - програмата за капиталови разходи на общината и тази година сблъска много интереси. Програмата е разчетена за 457 524 лева и изобщо не може да покрие нуждите за строителство в общината.
Първи възнегодуваха кметовете на кметства, от чието име кметът на Грашево Михаил Алкеев заяви, че не са били уведомени предварително и не са толкова “светнати” за програмата, колкото би трябвало. Само два часа преди сесията научихме как са разпределени средствата в програмата, подкрепи го кметът на Сърница Шукри Якубов. Въпреки че признаха, че не са наясно с разпределението на парите, кметовете на кметствата обаче не присъстваха на заседанието на комисиите по икономика и общинска собственост - мястото, където имаха последен шанс да защитят исканията си.
При дебата в Общинският съвет д-р Цветан Дафов определи програмата за капиталови разходи като крайно недостатъчна и даде пример, че в Асеновград тя възлиза на 2.5 милиона лева, а в Девин на 4 милиона лева. Хората, които е трябвало да лобират за повече пари за Велинград, не са си свършили работата, бе неговият извод.
Свое виждане за разпределението на средствата защити съветникът Тома Пачалов. Той предложи първо да не бъде плащана сумата от 44 455 лева на пазарджишката фирма “Пътстрой” ООД. Тъй като общината дължи тези пари за асфалтиране още от 2002 г., кметът Стоян Дулев настоя, че ако не плати, общината я очаква съдебно дело. Спорът между Т. Пачалов и Ст. Дулев продължи заради предложението на съветника да не се дават и исканите 36 000 лева за закупуване на компютри за общинска администрация. В кметския кабинет няма компютър, опита се да защити искането Ст. Дулев. Г-н Пачалов обаче настоя от програмата да се заделят 50 000 лева за строеж на училище в Бирково. За целта бяха отразяни и 14 000 лева от предвидените за водопровод на Боровиново. “Всеки път сме лъгани! Община Велинград не е само Велинград!”, заяви Реджеп Сиджим по повод това, че общината заделя пари за участие в проект “Красива България”, но избраните обекти отново са само във Велинград - училищата “Н. Рилски” и “Г. Бенковски” и църквата в Каменица. Болшинството съветници подкрепиха направените от Т. Пачалов предложения. Така общината ще разплати 45 210 лева по натрупани досега задължения (без парите на “Пътстрой” и малка сума за “ЕВКК”), ще задели 100 000 лева за съфинансиране по “Красива България”, 10 000 лева за ремонти и асансьор в сградата на “В. Горанов” и 62 774 лева за асфалтиране. 133 540 лева общо се дават за устои на мостове в Драгиново, водоем в Кръстава, училище в Бирково и тоалетни в Медени поляни. Въпреки настояванията от служители на “ТСУ” не бяха отпуснати нужните около 18 000 лева за довършване на направената на 75% цифровизация на кадастъра.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай