Велинград - online - Oбектив 20.02.06 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Oбектив 20.02.06
Публикувано 2006-02-21 09:53:47 от темпо

ЧИСТОТА Общинският съвет взе решение, с което задължи кмета Стоян Дулев да обжалва присъдата на Пазарджишкия окръжен съд по едното от делата във връзка със сметопочистването на Велинград. По това дело, както в. “Темпо” вече писа, съдът присъди, че частната фирма “Беев и Беев” ООД не трябва да връща на общината близо 210 000 лева, които е получила за сметопочистване през 2004 г. Общината започва обжалване на решението пред по-висша съдебна инстанция.

ПТИЦИ Заради опасността от птичи грип хората са особено бдителни и подават сигнали за открити мъртви птици. Миналата неделя умряла кокошка в частен двор във Велинград вдигна на крак отговорните служби, но се оказа, че е задушена от влязъл в кокошарника пор. В понеделник,13 февруари, рано сутринта в двора на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград бе открит мъртъв гълъб. Според специалистите смъртта му се дължи на измръзване. От Дорково също бе сигнализирано за две мъртви кокошки, които се изследват.

УЧИЛИЩЕ Училището в Сърница ще получи 81 000 лева от общинската хазна, ако спечели проекта за ремонт, с който кандидатства пред Социалния инвестиционен фонд (СИФ). Сумата бе одобрена от Общинския съвет на 15 февруари.

РЕКЛАМА Общината има едва 6 договора с фирми, които са поставили свои реклами на територията на Велинград. За голямата част от рекламните табла, трансперанти и табели в курорта обаче никой не плаща. В момента поради изтичане на договора общината не получава никакви пари и за големите билбордове. На сесията миналата седмица кметът Стоян Дулев обяви, че е крайно време да се сложи ред в рекламната дейност. В началото на месец март общината ще изпрати предупредителни писма до рекламиращите фирми. Тези, които не платят дължимото по Наредбата за поставяне на рекламно-информационни материали, ще търпят санкции, включително принудително сваляне на рекламите.

СЪРНИЦА Интересен казус възникна по делото във Върховния съд, заведено от кметство Сърница срещу Министерството на околната среда и водите заради избраните концесионери на язовир доспат. Делото започна през лятото на миналата година и продължава да се отлага. Междувременно обаче преди заседанието през януари велинградският кмет Ст. Дулев е изтеглил жалбата. Сега върховните съдии ще решават дали кметство Сърница има юридическото право само да води делото, след като общината се оттегля. Кметът на Сърница Шукри Якубов е решен да продължи съдебния спор. Същата е позицията и на община Доспат, която води аналогично дело срещу МОСВ.

ЩАТ Гласуван бе щатът на Общинска администрация - Велинград, който наброява 106.5 бройки. Очакваше се до края на февруари да бъде утвърдена и нова структура, но ще се чака постановление на Министерския съвет, за да се реши как в нашата община ще бъде изпълнено очакваното 10-процентно съкращение.

СЕСИЯ Тежка сесия на местния парламент се очертава за 23 февруари. От “МБАЛ-Велинград” искат големи суми от общинската хазна, няколко частни инвеститори чакат решения за строежи, има и отложени от предишни сесии трудни решения. Съветниците ще трябва още да се произнесат какво да се прави с общинското кабелно радио, да приемат програма за отбелязването на 50 годишна творческа дейност на Николай Гяуров, да започнат или отново да отхвърлят продажбата на общежитието пред болницата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води