Велинград - online - Хотелите - висока класа, персоналът - под този стандарт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Хотелите - висока класа, персоналът - под този стандарт
Публикувано 2006-02-28 10:18:28 от темпо

Велинград има хотели от много висока класа, но обучението и поведението на персонала не отговаря на стандарта на тези хотели.
Горната констатация, която не е нова и не чуваме за първи път, бе направена от шотландския експерт по туризъм Браян Маккейб. Той е маркетинг директор “Туризъм и гостоприемство” е колежа “Адам Смит” в Единбург - едно от най-старите и престижни учебни заведения по туризъм в Шотландия. По проект на колежа за диагностика на нивото на туристически услуги в нашата страна г-н Макбайт пише доклад за това как изглежда България през очите на професионалистите от туристическия бранш, какви са силните и слаби страни като туристическа дестинация. За целта миналата седмица той пребивава във Велинград и Гоце Делчев, където посети хотели от различен ранг. В нашия град експертът гостува в хотелите “Олимп” и “Лайт”, в семейна къща “Табакови” и в къщата за гости “Весинел”, разгледа още баните и Клептуза. Г-н Маккейб сподели впечатленията си на пресконференция, организирана от Агенцията за регионално развитие/Център за бизнес и информация, които са партньори по проекта. Според него Велинград има какво да предложи на чуждестранните туристи като хотели, туристически и културни забележителности, храна, СПА-услуги. Ако в Шотланция имахме такива хотели с подобни СПА-услуги, бихме се гордели с тях, каза гостът. В същото време не спести критиките към обучението на обслужващия персонал. Основната му забележка бе, че персоналът в хотелите не се фокусира към клиентите и не умее да продаде това, което хотелът има като потенциал от услуги. Нужно е обучение, за да отговори персоналът на нашите хотели на изискванията на туристите от чужбина. Гсотът обясни, че в шотланския колеж “Адам Смит” обучението за главен готвач трае 4 години, а за мениджър на хотел 3 години. Обучението задължително върви по две “писти” - в колежа и в хотели и ресторанти.
В момента колежът “Адам Смит” кандидатства с проект за обучение на мениджъри и по-нисш персонал, в което вероятно ще се включат и представители на велинградския туристически бранш. В Шотландия те ще бъдат обучени така, че когато се завърнат във Велинград, да започнат обучение на тукашните си колеги. Основната ни цел ще бъде обучение на обучители, съобщи г-н Макбайт. По-късно той проведе среща на тази тема и с директора на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”. Г-н Маккейб ни успокои, че не всички западни туристи са много богати и затова има голям сегмент от тях, които с радост биха дошли на почивка в частни квартири и по-малки хотели с 2-3 звезди. Проблемът е, че на Запад за България знаят само Черноморското крайбрежие и българското правителство трябва да се погрижи повече за маркетинга на българския туризъм като цяло. Велинград е хубава дестинация, стига чуждестранните туристи да научат за нея, каза шотланският експерт, който няколко пъти подчерта, че би избрал нашия град за своята ваканция.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай