Велинград - online - Велинград ще отбележи 50 години творческа дейност на Н. Гяуров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград ще отбележи 50 години творческа дейност на Н. Гяуров
Публикувано 2006-02-28 10:22:22 от темпо

В периода от 17 март до 13 септември 2006 г. предстоят национално и международно честване на 50-годишна сценична дейност на световноизвестния оперен певец Николай Гяуров. В родния му Велинград е изграден Инициативен комитет за отбелязване на годишнината с председател кмета Стоян Дулев и секретар Снежана Велева. Те предложиха програма за честването, която бе разгледана от Общинския съвет на 23 февруари. Програмата предвижда участие на общината в концерт и изложба “Блъгария за Николай Гяуров” в Централния военен клуб в София на 17 март 2005 г. В двете прояви ще обединят усилията и възможностите си Националната опера, Военният клуб и Община Велинград. Патрон ще бъде министърът на културата Стефан Данаилов, а в момента се търси съдействие и от президента Георги Първанов. Медиен партньор на събитието е Българската национална телевизия, която ще излъчи концерта и ще направи нов филм за Николай Гяуров, който ще бъде показан на европейското честване за великия бас. След концерта се предвижда община Велинград да даде коктейл за част от поканените гости, между които ще бъдат много представители на дипломатическия корпус.
Велинградсите културни празници през 2006 г. също ще преминат под знака на 50-годишнината от творческата дейност на Н. Гяуров. Представители на общината ще вземат участие в дните на Гяуров на 1 и 2 юни в италианските градове Модена и Милано. На рождения ден на певеца - 13 септември, във Велинград ще бъде открит негов бюст-паметник. Той ще бъде поставен в градинката срещу къщата на Н. Гяуров, а синът му Владимир е поел ангажимент за тържеството да бъде основно ремонтирана и минералната чешма пред парка.
Представянето на план-програмата пред Комисията по образование и култура на 20 февруари бе последвано от една твърде недостойна дискусия какво е направил Гяуров за Велинград и най-вече колко пари трябва да изхарчи общината за коктейла след концерта в София. Съветниците явно забравиха, че дни по-рано те гласуваха 25 000 лева за представителни разходи на кмета и председателя на Общинския съвет - сума, от която все нещо може да се задели по такъв значим повод! За щастие тонът от комисията не намери продължение и на самата сесия програмата бе приета. Решено бе Инициативният комитет да представи план-сметка за честването.
Елена Баева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола