Велинград - online - Продават общежитието с неприсъствен конкурс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Продават общежитието с неприсъствен конкурс
Публикувано 2006-02-28 10:24:57 от темпо

Минимум 400 000 лева в общинската хазна - това е прогнозата на кмета Стоян Дулев при стартиране на процедурата за продажба на работническото общежитие. Общината ще продава парцел от 2744 кв.м. и четириетажна сграда със застроена площ 518.44 кв.м. в близост до болницата на бул. “Съединение”.
Сградата 15 години се руши, общината почти няма друга общинска собственост и има належаща нужда от пари: 180 000 лева за отчуждаване на частния парцел в детска градина “Фантазия”, около 150 000 лева за включване на две училища в проекти на СИФ, пари за апаратура за хемодиализата и др. Ще имаме стабилен купувач и ще е по-хубаво от сега, заяви Ст. Дулев.
Тези мотиви на кмета убедиха съветниците да открият процедурата, въпреки че имаше и гласове против. Димитър Касапски бе категоричен, че ще гласува против продажбата, закото във Велинград има достатъчно хотели, а болницата е една и според новите изисквания може да се окаже, че няма да й достигне зелена площ. Атанаска Хрисчева обаче припоми, че общежитието е било предложено на д-р Тиков като вариант преди да започне строежа на нова болница и той е отговорил, че сградата не отговаря на условията за болница. Общинският съвет реши, че той ще има последната дума при определяне на началната тръжна цена. Очакват се още завишени изисквания на таксата за документация и искания депозит.
Съветниците поспориха каква процедура да изберат за продажбата - непровеждания от години явен търг или любимия и изпитан метод на неприсъствения конкурс. Да пробваме поне един път да проведем търг, при завишен депозит ще се явят само истински играчи, призова Д. Гаджев. Опонира му Ст. Дулев, според когото при търг купувачите ще се договорят предварително и цената ще падне. 25 съветници подкрепиха конкурса и то не какъв да е, а неприсъствен.
Повече от неразбираемо е, че общината ще продава такъв голям обект на централно място във Велинград, без дори да иска бъдещите собственици да се появят пред тръжната комисия. Или обещания от кмета Дулев “стабилен купувач” вече е ясен?
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай