Велинград - online - СИФ дава пари за ремонт на още едно училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СИФ дава пари за ремонт на още едно училище
Публикувано 2006-02-28 10:30:10 от темпо

На 20 февруари 2006 г. СОУ “Васил Левски” - Велинград дочака новината, на която се надява от 2004 година. На тази дата се получи уведомителното писмо от Социалния инвестиционен фонд (СИФ), с което бе потвърдено, че проектът за ремонт на училищната сграда ще получи финансиране от фонда. В петък, 24 февруари, община Велинград и СИФ подписаха споразумението за бъдещата съвместна инвестиция.
Ремонтът, който предстои в СОУ “В. Левски”, има сходни параметри с извършения вече в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - Велинград. Той включва подмяна на покрива, поставяне на ПВЦ-дограма, саниране и топлоизолация на сградата и ремонт на отоплителната инсталация. Общата стойност на проекта е около 400 000 лева. Община Велинград ще го съфинансира със 78 000 лева. Все още не е ясно точно откъде общината ще задели сумата за участие, но и кметското ръководство, и Общинският съвет твърдо поеха ангажимент пред директора на училището Емил Моллов, че парите ще бъдат отпуснати.
Във връзка с одобрения проект на СОУ “В. Левски” възникна напрежение в Общинския съвет, тъй като според общинските съветници от Сърница ободрението на велинградското училище означава, че няма да има пари за проекта на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - Сърница, което също кандидатства пред СИФ. На предишната сесия местният парламент одобри 81 000 лева за съфинансиране на проекта на училището в Сърница и тази сума остава за Сърница, увери председателят на Общинския съвет Н. Кехайов. Според кмета Ст. Дулев и училището в Сърница ще получи одобрение от СИФ до края на 2006 г.
Де факто проектът на СОУ “В. Левски” е от 2004 г. От СИФ временно бяха спрели финнасирането на всякакви проекти, но сега разполагат с остатък от финансови средства и го насочват именно към проекти, чакащи от 2004 г. Сега предстои конкурс за избор на фирма, която ще извърши ремонта на велинградското училище.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай