Велинград - online - Сесиен обектив 25.02.06 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Сесиен обектив 25.02.06
Публикувано 2006-02-28 10:51:59 от темпо

ПРОГРАМА Приета бе програмата за реализация на общинския план за развитие през 2006 и 2007 година. Тя е изготвена от отдел “Евроинтеграция” и обхваща редица проекти, по които общината ще трябва да търси финансиране. Съветникът Реджеп Сиджим изрази недоволство, че 95% от проектите са за Велинград, а кметствата пак се подценяват.

ЕКСПЕРТ В общинската администраця ще бъде разкрита длъжност “Експерт местно икономическо развитие”. Изпълняващият тази длъжност ще бъде и началник отдел “Евроинтеграция”. Общината прие и условията за участие в проекта “Местно икономическо развитие и маркетинг на българските общини”. Измежду общо 42 български общини ще бъдат избрани 10, които ще участват в проекта, финансиран от Фондация за рефхорма в местното самоуправление, Американската агенция за международно развитие и Международната асоциация на градските управи. Крайната цел на проекта е да бъдат обучени анализатори и инициатори на местно икономическо развитие.

КОНКУРСИ Предстоят конкурси за отдаване под наем на общински магазин и земя за поставяне на ПОТ в кв. Каменица. След съгласуване с училищното ръководство и кмета на селото не бе одобрено искането за поставяне на търговски обект в двора на училището в Драгиново. Без конкурс ще се удължат сроковете на договорите на павилионите до паметника пред църквата в кв. Лъджене.

ИЗЛОЖЕНИЕ Решението да има или да няма джаз-фестивал и търговско изложение в средата на август бе отложено. Съветниците искат повече информация за намеренията на фирмата “Български бизнес форум”, която иска да организира двете паралелни прояви. Засега се знае само неофициално, че фирмата е готова да даде 30 000 лева, с които общината да организира фестивала. Мненията на съветниците за търговското изложение бяха раздвоени. Иван Лебанов бе твърдо против да се дават през август на външни фирми най-добрите места за търговия и защити интересите на местния бизнес.

АВТОГАРА Общинският съвет удовлетвори искането на “Интертур-Беев” ООД, представлявано от Димитър Беев, за ликвидиране на съсобственост в района на автогарата на “Чепино автотранспорт”. Фирмата ще изкупи общинския дял от собствеността върху бившия павилион за закуски, който е част от масивната сграда на автогарата. Определената от лицензиран оценител цена за сделката е 18 500 лева.

КОМПЮТРИ Седмица след като отказаха да гласуват 36 000 лева за закупуване на компютри за администрацията, съветниците промениха позицията си. Парите се отпускат от фонд “Разходи по приватизацията”.

КОНТРОЛ В Общинския съвет се разгоря спор дали да има специална временна комисия за следприватизационен контрол или тези функции да се изпълняват от постоянната комисия по общинска собственост. Временната комисия бе избрана през 2004 г., но поради големият й състав от 11 членове не успя да се събира и бе закрита. Съветниците спориха дали така не абдикират от своите контролни функции. Появиха се и предложения за по-малко членове с цел по-голяма оперативност, но крайното решение бе отложено.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води