Велинград - online - Трима полицаи обвинени за побой над гражданин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Трима полицаи обвинени за побой над гражданин
Публикувано 2006-02-28 10:55:14 от темпо

От 23 февруари 2006 г. в РПУ - Велинград двама подполковници извършват мащабна вътрешна проверка. Тя има за цел да докаже истината по повод жалбата на 47-годишния Асен Наков, че на 20 февруари е бил пребит от тримата служители на РПУ - Велинград Крум Пачалов, Стойчо Пухалев и Илия Малинов. Г-н Наков е изпратил жалбата си до министър на вътрешните работи Румен Петков, шефа на РДВР - Пазарджик Жоро Стоицев и шефа на РПУ - Велинград Ангел Даскалов. Чрез информационната агенция “Фокус” жалбата получи национална известност.
В жалбата си Асен Наков разказва, че на 20 февруари между него и Крум Пачалов възниква спор на тема “BMW” или “Мерцедес” е по-хубава кола. Спорът се разгорещява до степен, че се налага да се намесят други хора и да ги разтървават. По време на случващото се Крум Пачалов не е с униформа и Асен Наков не знае, че опонентът му е полицай.
Минути след като ожесточеният дебат е приключил, при Асен Наков идва полицейски “Опел” и двама полицаи го качват в автомобила под предлог, че трябва да направят проверка на документите му. На задната седалка на автомобила е Крум Пачалов. Автомобилът е паркиран на черния път покрай “Топливо”, който излиза на жп-гарата. Тук според жалбата на Асен Наков той е свален със сила от автомобила и тримата полицаи започват да го ритат и бият. После пристига още една полицейска кола, но мъжът губи съзнание и се свестява в сградата на РПУ с белезници на ръцете. В полицейското управление е районният прокурор Асен Василев, извикват Спешна помощ и Асен Наков е откаран във велинградската болница. Тук му е упражнен натиск да подпише, че е извършил нарушения, но той отказва. Настоява да му бъде взета кръвна проба, за да се види, че не е употребил алкохол, но такава не е направена. След това в “МБАЛ-Пазарджик” д-р Ангел Фингаров от отделението по съдебна медицина му издава съдебно-медицинско удостоверение, в което се сочи, че констатираните рани и увреждания са в резултат на побой. След това Асен Наков постъпва в болница в Пловдив.
Срещу написаното в жалбата на Асен Наков от полицейски среди във Велинград върви контра-версията, че спорът им с Крум Пачалов е прерастнал в схватка, при която и полицаят е пострадал и също си е извадил медицинско. Според тази версия Асен Наков пострадал, защото се опитал да избяга от полицейската кола, паднал и се наранил. В други среди се търсят политически мотиви, тъй като Крум Пачалов е син на председателя на БСП-Велинград и общински съветник Тома Пачалов.
Официалната позиция на майор Ангел Даскалов е, че ще коментира след приключване на проверката. По закон тя може да продължи най-много 1 месец, тоест до 23 март. Дотогава тримата полицаи са на работните си места. Говорителят на РДВР - Пазарджик съобщи на 24 феврари, че ако вината на полицейските служители се докаже, те ще понесат дисциплинарни наказания, включително и най-тежкото - уволнение от служба.
След като получи публичност, по случая се появиха множество коментари от страна на политици по повод дейността на МВР. Най-категорична бе позицията на лидера на “Новото време” Емил Кошлуков, според когото заради този полицейски произвол са нужни незабавни оставки на шефовете на полицията в Пазарджик и Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води