Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР:Общината няма право на равнодушие към “Музиката на Мечев” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР:Общината няма право на равнодушие към “Музиката на Мечев”
Публикувано 2006-03-07 09:27:15 от темпо

Късния следобед на 2 март, чешмата пред Сярна баня - тържество по повод националния празник. Вали студен мартенски дъжд, всеки от присъстващите е с чадър в ръка. Единствените, които стоически стоят под дъжда, са музикантите и мажоретките.
Тези момчета и момичета сме ги виждали да свирят и танцуват и в най-големия зимен студ, и в най-голямата лятна жега. И това са само част от трудностите, които съпътстват всяко тяхно участие. Скрити за публиката остават тежките репетиции със стари и плачещи за ремонт инструменти, в студената и неприспособена нито за музикална, нито за тренировки на мажоретките зала. Като капак на всичко вече втора седмица въпросната зала е без ел. ток, тъй като общината не е платила сметката.
От няколко месеца бъдещето на оркестъра и мажоретния състав се поставя с много настойчивост и болка от страна на диригента Димитър Мечев пред общинското ръководство. Според дългогодишния диригент оркестърът е пред банкрут, но в общината няма нито един човек с истинско отношение към културата, който да е готов да помогне и да се намерят начини за допълнително финансиране на дейността на музикантите и мажоретките. Има ли нужда Велинград от своя Представителен духов оркестър и мажоретен състав? По този въпрос не бива да има две мнения. Ако някой с лека ръка зачерква бъдещето на “Музиката на Мечев”, то зачерква всъщност празниците във Велинград. Опитайте се да си представите 3 март без българския химн, 24 май без “Върви, народе възродени”, Бабинден без хоро... Ето сега предстои Велинград да участва в националното честване за Н. Гяуров и пак оркестърът и мажоретките са тези, на които общината възлага мисията да ни представят в София - наравно с Националната опера, пред камерите на БНТ, пред дипломатическия корпус...
“Музиката на Мечев” е нашият най-млад и красив посланик пред България и Европа, тя е част от облика ни като курорт, тя е осмислено ежедневие за нашите деца. И когато има нужда от помощ, общинската управа няма право нито на равнодушие, нито на оправдания, нито на бавене!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай