Велинград - online - Депутатът от НДСВ Валентин Милтенов: Велинград заслужава много повече 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Депутатът от НДСВ Валентин Милтенов: Велинград заслужава много повече
Публикувано 2006-03-07 09:33:03 от темпо

С мартеници за журналистите и посетителите народният представител от НДСВ Валентин Милтенов проведе на 28 февруари първата си за тази година приемна във Велинград. На пресконференция той очерта като основен проблем, поставен пред него по време на приемната
НЕПЛАТЕНИТЕ НАД 700 000 ЛЕВА НА ФИРМИ ЗА БОРБА С НАВОДНЕНИЯТА
По време на самата приемна В. Милтенов е разговарял с един от заместниците на министерството за борба със стихийните бедствия и с окръжния прокурор Иван Даскалов. Депутатът направи важното разграничение, че прокуратурата провежда проверка по дейността на фирми, които са работили по наводненията, но на които вече е платено. За тях се чакат доклади от Сметната палата и Държавен финансов контрол. Друг е случаят с фирмите, които са помогнали при справяне с наводненията, техните дейности са документирани и продължават да чакат държавата да им плати. Трябва да отделим спорното от безспорното, на тези фирми следва да бъде платено от държавата, заяви В. Милтенов. Той каза още, че обмисля да внесе такъв актуален въпрос по време на парламентарния контрол. Още повече, че ако отново се случи бедствие като летните наводненния, у фирмите ще липсва всякаква мотивация да помагат.
Другият местен проблем, поставен пред депутата от НДСВ, е за тежкото финансово състояние на Представителен оркестър и мажоретния състав. Новина, за чиято реализация обаче е нужно много време, е
ОТСЕЧКА ОТ МАГИСТРАЛАТА ПРЕЗ ВЕТРЕН
Идеята се обмисля сериозно, защото изграждането на такава отсечка ще спестява път и време и ще бъде удобство за целия регион, каза депутатът от НДСВ.
Г-н Милтенов коментира актуалната тема за усвояването на еврофондовете и идеята на лидера на НДСВ, че е нужен министър, който пряко да отговаря за това. Трябва да има ясен център, който да казва какво точно се случва, трябва персонал и много по-голяма информираност на хората. В същото време обаче изобщо не се забелязва изобилие от проекти от общини и неправителствени организации, отчете депутатът. Страхува ли се НДСВ от Бойко Борисов и намеренията му да оглави партия? Отговорът на В. Милтенов по този горещ въпрос бе, че тройната коалиция засега е толкова стабилна, че опозицията не се забелязва в пленарната зала. Бойко Борисов трябва първо да се докаже като кмет на столицата. Като личност той е много мощно подкрепен, но структурирането на партия е друго нещо. Казаното от депутата предизвика въпрос дали тройната коалиция стои толкова стабилно и в общественото мнение, особено на фона на постоянното поскъпване на живота и избуяването на национализма. Според В. Милтенов НДСВ е имало много добра програма за управление, но коалиционната политика е наложила промени.
НДСВ НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА В КАБИНЕТА,
там водеща роля има големия коалиционен партньор. Че има нестабилност и в самата коалиция пролича от думите на депутата, че е възможно някои от предлаганите промени в конституцията да не съберат нужното мнозинство от 3/4. Сред промените няма да е отпадането на имунитетите на депутатите. Личното мнение на г-н Милтенов бе, че трябва да се гарантира имунитета на народните представители за изказвания не само в пленарната зала, а и извън нея.
Без конкретен отговор останаха въпросите за позицията на НДСВ за създаване на парламентарна комисия за царските имоти и за това как партията ще участва в президентските избори. За предстоящите догодина избори за кметове НДСВ вече е решило, че ще има собствени кандидатури и търси по места хора с богат житейски и професионален опит, с инициатива и размах, защото от това ще зависи развитието на общината. Велинград заслужава много повече, обобщи народният представител.
В пресконференцията се включи и областният координатор на НДСВ Атанас Туманов, който съобщи, че партията е приела 126 нови членове в областта, от които 16 са във Велинград. Общинският координатор на НДСВ във Велинград Георги Масларов е подал оставка по лични причини. Сега се чака решение на Политическия съвет на партията за нов координатор за нашата община.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай