Велинград - online - 7 месеца фирми чакат 720 000 лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

7 месеца фирми чакат 720 000 лева
Публикувано 2006-03-07 09:34:22 от темпо

Вече 7 месеца фирми, участвали при преодоляване на щетите от летните наводнения от Велинград, очакват държавата да разплати дължимите им над 720 000 лева. Чашата на търпението вече преля и през изтеклата седмица проблемът бе поставен пред народния представител от НДСВ Валентин Милтенов с молба за съдействие.
Четири фирми излязоха с официална жалба, с която настояват да им бъдат изплатени заработените пари: ЕТ “ДИК - Димитър Катранджиев”, “ТИПС” ООД, “Протеринженеринг” и “Целев” ЕООД. Фирмите са допълнително натоварени и заради това, че при пускането на фактурите за извършените от тях дейности са внесли общо над 125 000 лева за ДДС. Върху фактурираните през 2005 г. суми фирмите са си платили и дължимия данък печалба. А де факто срещу свършената работа и пуснатите фактури още не са получили нито лев от държавната хазна. В края на работната седмица кметът Стоян Дулев изпрати писмо до вицепремиера и министър на държавната политика за справяне с бедствия и аварии Емел Етем. Г-н Дулев информира г-жа Етем за подадената от фирмите жалба. Общината има основание за притеснение, защото ако фирмите заведат съдебни искания, сметките на общинската хазна могат да се окажат блокирани.
Една от вероятните причини за забавяне на средствата е, че тече прокурорска проверка срещу две фирми, участвали в строителни дейности след наводненията в община Велинград. Но проверката е срещу фирми, на които вече е платено. Срещу горепосочените фирми няма прокурорски проверки, но явно държавната машина още не е отделила спорното от безспорното и плащанията боксуват.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай