Велинград - online - “Родовите имения” - скок от книгите в партията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Родовите имения” - скок от книгите в партията
Публикувано 2006-03-21 09:36:35 от темпо

Авторът на книгата “Безкръвната революция” Ефим Кушнер събра голяма аудитория от почитатели на идеите за така наречените “родови имения” на среща на 14 март в Художествената галерия във Велинград. Срещата бе организирана от екосдружение “Жив дом” и местния Клуб на здравето “Анастасия”, който от известно време сериозно работи за разпространение на идеите на едноименната героиня от книгите “Звънтящите кедри на Русия” на руския писател Владимир Мегре. Ако се съди по посещаемостта на подобни мероприятия, то във Велинград има доста хора, запознати с тези идеи и проявяващи жив интерес към тях.
Ефим Кушнер разказа за това как самият той се е превърнал в един от ревностните подръжници на философията на Вл. Мегре (която има и своите не по-малко ревностни отрицатели и обвинения, че е поредната секта). На 42-годишна възраст Кушнер открил за себе си идеите за активното дълголетие, развивани от философа Пол Брег. През 2000 г. прочел и книгите на Мегре. За мен книгите за Анастасия са духовно съкровище, заяви Ефим Кушнер, който дори заминал за Русия и през 2003 г. направил лична среща с Мегре.
Според автора най-великото откритие на ХХ век е човечеството да се възроди духовно и физически, благодарение на природните закони. Всички ние по природа сме богове, твърди Кушнер и посочи, че 993 000 години човечеството се е развивало по законите на нравствеността, а едва 7000 години по законите на научно-техническата революция. Според него на генетично ниво ние сме наследници на т.нар. “ведическа цивилизация”, но векове наред са ни възпитавали в духа на материализма и от нас са скривани истините за вечността на душата, че възрастта няма значение, защото има вечен живот и безсмъртие.
Глобалният проект за възраждане включва изграждането на “родови имения”, които откъсват хората от големите градове, доближават ги до земята чрез нейното обработване и гарантират екологосъобразен и здравословен начин на живот. Подобни селища вече има в Русия, а в момента е в проект и създаването на първото такова в България (в Славейково, община Елхово). На логичния въпрос дали това не е пропагандиране на връщане към първобитно-общинния строй, Ефим Кушнев е готов с отговора, че родовите имения се изграждат върху духовния потенциал на хората и благодарение на най-силната енергия на света - енергията на чистата мисъл и на любовта. Именно чрез чистите помисли ще се извърши и безкръвната революция, а човечеството го очакват много положителни промени, твърди Е. Кушнер.
За разочарование на част от дошлите да “черпят вода от извора” обаче вместо за здравословен и природосъобразен живот, голямата част от разговора бе посветена на далеч по-прагматичната тема кой и колко земя ще получи за изграждането на “родовите имения”. Широко бе дискутирано защо според идеите на Анастасия депутатите от руската Дума трябва да получават много повече хектари за обработване от обикновените хора например. Г-н Кушнер разви дори близък до фантастиката проект за създаване на такова родово имение на спорните Голандски възвишения, където араби и евреи да работят заедно(?!).
И ако за мнозина подобни идеи оправдано звучат меко казано нереалистично, то те явно намират почва в България. Да припомним, че точно в нашата страна през 2005 г. се проведе първата международна конференция за родовите имения. А броени дни след срещата във Велинград, на 19 март 2006 г., съмишлениците на Мегре и Кушнер в България учредиха и партия, която ще гради “родови имения”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай