Велинград - online - Военна прокуратура ще решава случая “Наков” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Военна прокуратура ще решава случая “Наков”
Публикувано 2006-03-21 09:43:47 от темпо

Случаят с велинградчанина Атанас Наков, който обвини в полицейско насилие трима служители на РПУ - Велинград, от миналата седмица е поет от Военна прокуратура - Пловдив.
Разпоредената от шефа на РДВР - Пазарджик полк. Жоро Стоицев проверка във велинградската полиция е приключила на 10 февруари, съобщи за в. “Темпо” говорителят на пресцентъра М. Стоянов. Какви са резултатите от тази проверка обаче не мога да коментирам, тъй като те са изпратени на Военна прокуратура и оттам няма разрешение данните да стават публично достояние, каза говорителят. По закон Военна прокуратура - Пловдив е институцията, която ще прецени дали според събраните доказателства има данни тримата полицаи от Велинград Крум Пачалов, Стойчо Пухалев и Илия Малинов са извършили престъпление или не. Ако Военна прокуратура прецени, че има данни за престъпление, ще бъде образувано следствено дело. До Военна прокуратура е изпратена по служебен път и присъдата, която Районен съд - Велинград постанови на 14 март срещу Асен Наков. До присъда срещу обвиняващия полицаите за побой се стигна, тъй като по случая РПУ - Велинград му е издало акт за дребно хулиганство за нападение срещу полицай. Районният съд реши, че Асен Наков е виновен за предизвикване на побоя и му присъди глоба от 200 лева. Присъдата не може да бъде обжалвана, тъй като е по така нареченото бързо полицейско производство и се налага не за престъпление, а за грубо нарушение на обществения ред. Според говорителя на РДВР - Пазарджик решението на Районен съд - Велинград ще бъде взето под внимание от Военна прокуратура - Пловдив.
Засега единственият наказан от участниците в скандалния случай от 20 февруари е Асен Наков и това е поредният парадокс на българската правоохранителна и правораздавателна система. Сега остава да се чака решението на военните прокурори и интересът логично е голям, тъй като случаят “Наков” е своеобразен лакмус за общественото доверие или недоверие към полицията.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води