Велинград - online - Училище работи по проекта “Пролет в Европа 2006” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училище работи по проекта “Пролет в Европа 2006”
Публикувано 2006-03-28 09:57:02 от темпо

Десислава Зисова от XII г клас беше директор на СОУ “Васил Левски” в рамките на традиционния ден на ученическо самоуправление на 21 март. Г-ца Зисова приемаше в директорския кабинет, докато г-н Емил Моллов за един ден наблюдаваше от дистанция как се ръководи повереното му учебно заведение.
Тази година денят за самоуправление в СОУ “Васил Левски” бе по-различен, защото той даде и старта на участието на училището в проекта “Пролет в Европа 2006”. В този голям европейски проект са включени 174 училища от България, от които 2 в нашата област. Целта на проекта е диалог и дебатиране за развитието на Европейския съюз и бъдещето на България като член на европейското семейство. В него са залегнали голям брой прояви, които започнаха на 21 март и ще продължат до 9 май - Деня на Европа.
В проекта “Пролет в Европа 2006” ще участват от най-малките до най-големите учаници от СОУ “В. Левски”, като съобразно възрастта за всички са предвидени подходящи начини да научат повече за Европейския съюз. Кътове, информационни табла, изложби, мултимедийна презентация ще представят историята на ЕС, забележителностите и отличителните знаци на страните-членки. Преподаватели от училището ще се свържат с посолствата и европейските информационни центрове с молба за предоставяне на литература, флагове, химни на страните от ЕС. След като се запознаят с европейските институции, учениците ще влязат в ролите на комисари, парламентаристи и министри и ще взимат конкретни решения по дадени казуси. При работата по проекта ще бъде отделено специално място и на българската идентичност: с изложба на писани великденски яйца, с викторина за Априлскато въстание, с материали на тема “Местни герои - пример за европейско гражданство”.
Интересен ще бъде финалът на проекта: за 5 май т.г. СОУ “В. Левски” ще подготви концерт с програма на български, английски, немски, френски и руски език, за да демонстрира на практика европейското разнообразие от култури.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води