Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ученическият час - сигурност за децата или за ин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ученическият час - сигурност за децата или за ин
Публикувано 2006-03-28 10:50:36 от темпо

Ст. лейтенант Йордан Рогачев, РПУ - Велинград:
Сигурността ще бъде за децата
Заведения децата ще могат да посещават само до 22 часа през ваканцията и до 21 часа в останалото време. С промените в Наредба № 1 на общината ще се налагат санкции и на родителите, ако децата им бъдат открити в заведение след този час. Отговорност ще търсим и от собствениците на заведения. При първо нарушение ще се издава полицейско разпореждане, при второ и трето - парична санкция и отнемане на лиценз. Заемаме се серизно с проблема. От първи април започваме масови проверки. В петък и събота задължително. Изненадващи акцици ще има в останалите дни от семицата. Всички наши действия целят превенция, чрез която да се избегнат безумните пиянсва, употребата на наркотици, скандалите и сбиванията, в който най-често участват именно малолетни и непълнолетни деца. В тази борба разчитаме и на самите родители. Нека говорят с децата си за същестуващите рискове, само така ще има резулат.
Като служители на реда работим и по стратегията на вътрешното министерство “Полицията близо до обществото”. Тя касае действия, свързани с повишаване на доверието на хората към полицаите. Сигурен съм, че ако има разбиране от всчки ангажирани страни, ще има и положителни резултати, защото ако не започне сега, когато се случи най–лошото - ще бъде късно.
Гергана Стефанова, майка на две деца - момиче на 17 и момче на 12 години:
Собственици на заведения и полицаи да помислят за поведението си
По принцип съм за ученическия час, но подобно ограничение със сигурност няма да изведе децата от дискотеките. Трябва да говорим с децата си за всичко - за секса, за наркотиците, за алкохола. Тези теми коментирам и с моята дъщеря, тя също ходи на дискотека. Не мога да кажа, че не се притеснявавам, но все пак й гласувам доверие, защото със забрани не се постига ефект.
Виждала съм как през деня децата си поръчват алкохол, дори в чаши от кафе им сервират. Къде са собствениците на тези заведения, те също трябва да се държат отговорни? Като им бръкнеш в джоба, следващия път ще си помислят дали да продават алкохол на деца или не.
Ако полицаите искат да проверява и да следят за спазване на ученическия час - добре, но нека помислят и върху собственото си поведение. Дори децата нямат респект към тях, доста често тези служители се държат грубо и невъзпитано.
Нужни са не виновни, а отговорни хора
Само при последната проверка на полицията 16 деца бяха открити в заведения след 22 часа. На всички е ясно, че цифрата на тези клиенти е в пъти повече. Обществена тайна е, че там където се веселят тийнейджърите, трева и други наркотици могат да се купят без проблем.
Да се търсят ли виновни за това, че деца на 15, 16 и 17 години искат още от сега да се забавляват като възрастни? От виновни хора няма нужда, от отговорни хора обаче има.
Като начало има обещание за по-строг контрол от страна на полицията и за пълно съдействие от страна на общината. Най- хубаво ще бъде, ако заради доброто на подрастващите това обещание бъде подплатено с реална работа, защото през последните 5 години по Наредбата за обществения ред и сигуростта в общината броят на наложените санкции е близък до нулата.
Дано и собствениците на заведения се откажат да търсят печалба от децата. Нека за кувертите и алкохола плащат възрастните. Със сигурност дискотеките и кафетата няма да останат празни след определения час, ако там не се допускат хора под 18 години и не се продава алкохол на такива. И ако учителите не се откажат да напъстват, а родителите намерят още поне 10 минути време за разговор със своите деца, то може би утре те ще приемат този ученически час не като опит за ограничаване на свободата им, а като нещо съвсем в реда на нещата и в защита на тяхната сигурност.
Димитрина Късева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води