Велинград - online - Водата поскъпва с 20% 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Водата поскъпва с 20%
Публикувано 2006-03-28 10:52:25 от темпо

От 1 май 2006 г. общинската фирма “ВКТВ” да увеличи цената на водата. Предложението ще се обсъжда от Общинския съвет на редовната сесия на 30 март и предвижда повишение с 20%.
Аргументите са, че цените на водните услуги в община Велинград не са променяни от 1 януари 2002 г. Тогава са приети действащите и досега цени: физическите лица плащат 0.31 лева за кубик, 0.10 лв/куб. за канал и абонаментна такса от 0.50 лв. месечно. Юридическите лица заплащат 0.42 лева за кубик, 0.10 лв/куб. за канал и месечна абонаментна такса от 1 лев. Всички посочени цени са без включен ДДС.
Това са едни от най-ниските цени за вода в цяла България, личи от справка, дадена от “ВКТВ”. За сравнение цената в Пазарджик е 0.66 лв., в Панагюрище 0.96 лв., в Пловдив 0.78 лв., в Исперих 1.76 лв.
От 2002 г. досега според официалните данни на Националния статистически институт се е натрупала инфлация от общо 19.90 %. Затова досегашните цени на водата не осигуряват издръжката на общинското предприятие и се иска увеличение с 20%. Ако повишението стане факт, то във Велинград и Драгиново физическите лица ще плащат 0.37 лв/куб. и 0.12 лв/куб. за канал, а юридическите лица съответно 0.50 лв/куб. и 0.12 лв/куб. (цени без ДДС). В останалите селища от общината цената за канал ще бъде 0.06 лв/куб, а за вода съответно 0.26 и 0.50 лв/куб. Засега не се предвижда увеличение на абонаметните такси.
Според вносителите средният месечен разход за вода за едно домакинство е около 7 лева. След очакваното повишение на цената на водата, месечните сметки ще се увеличат с около 2 лева за домакинство.
Общинският съвет ще разгледа предложението. Ако то не бъде прието, съществува вариант фирма “ВКТВ” самостоятелно да определи новите цени на водата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай