Велинград - online - Сесиен обектив 3.04.06 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Сесиен обектив 3.04.06
Публикувано 2006-04-04 09:41:40 от Темпо

ТУРИЗЪМ Приет бе правилник за дейността на бъдещия Консултативен съвет по туризма във Велинград, за който в. “Темпо” писа. Реши се съветът да наброява не 17, а 19 души, като се включат заместник-председателят на Общинския съвет Михаил Алексиев и председателят на Комисията по екология и туризъм в местния парламент Исмет Бабучи.

АФИШ Приет бе Културен календар за 2006 г. Културните прояви са обезпечени с 35 000 лева, от които 15 000 лева са за Празниците на културата и има опасения, че те няма а стигнат.

ГЛОБИ Малолетните и непълнолетни деца ще могат да посещават сами дискотеки и заведения до 22 часа от 1 юли до 15 септември и до 21 часа през останалата част от годината. При установяване на нарушения на “вечерния час” глоби ще плащат родителите (от 50 до 500 лева) и собствениците на заведения (от 500 до 1000 лева, при повторно нарушение - отнемане на разрешителното). От 500 до 2000 лева става глобата за продажба на алкохол и цигари на лица под 18 години, при повторно нарушение ще се отнема разрешителното за продажба.

“СТРОЙКОМ” Приет бе доклада на контрольора на “Стройком” Таня Гончева и годишния счетоводен отчет на фирмата за 2005 г. Реши се общината да получи дивидент в размер на 20% от печалбата. Основен проблем си остават 280 000 лева, които общината дължи на “Стройком” заради договора с “Беев и Беев”. Кметът Дулев съобщи, че е обжалвал решението на ПОС “Беев и Беев” да не връща сумата по договора на общината.

КОНКУРСИ Престоят конкурси за отдаване под наем на помещение в ОУ “Неофит Рилски” за продажба на закуски, 7 павилиона за вестници, търговските обекти на Централния минерален плаж и ресторант “Мираж”. Наемателите на ресторанта ще трябва да поемат и задължението да охраняват Плажа след 20 часа.

КСЕРОКС Общинският съвет одобри сумата от 12 000 лева за закупуване на копирна машина за техническо обезпечаване на заседанията си.

БИЛБОРДОВЕ СД “Братя Бееви” са задължени за демонтират рекламните билбордове на територията на Велинград, тъй като срокът на договора им с общината е изтекъл. За това ще трябва да платят и 300 лева глоба на общината. Ако съоръженията не бъдат демонтирани доброволно, общината ще извърши демонтажа за сметка на СД “Братя Бееви”.

АВТОГАРА Общинският съвет не прие предложението от Красимир Беев за павилиона за закуски на автогарата на “Чепиноавтотранспорт”. Тъй като павилионът е върху земя на частната фирма, общината определи цена от 18 000 лева, на която да бъде продаден. От своя страна Кр. Беев предложи от тази сума да се приспадне дължим за годините наем и “Чепиноавтотранспорт” да купи от общината масивния търговски обект за по-малко от 2000 лева. Съветниците решиха, че няма основание за такова искане, тъй като няма договор, по който да се изисква плащането на наем.

ТАКСИТА С решение на съветниците по предложение на кмета Ст. Дулев бе създадена нова таксиметрова стоянка. Тя ще се намира пред входа на автогарата на “Чепиноавтотранспорт”, срещу сградата на РПУ.

БАСЕЙН Съветниците дадоха съгласие и общината ще търси допълнителна субсисия за ремонт на Покрития плувен басейн. Нужни са 98 100 лева, който ще са искат от Министерството на финансите.

ОБЩЕЖИТИЕ Пиета бе оценката, направена от лицензиран оценител на общежитието до болницата, което общината ще продава. Сградата от от 608 кв.м. плюс дворно място от 2744 кв.м. са оценени общо на 660 800 лева - цена на земята 95 лева/кв.м. и цена на сградата 132 лева/кв.м.

КАМЕРИ Общинският съвет разреши монтирането на 30 видеокамери на стълбове от електрическата мрежа във Велинград. Схемата за камерите е утвърдена и предложена от РПУ - Велинград.

ОРКЕСТЪР Представителният духов оркестър ще получи от общината сумата от 10 000 лева, които са нужни за ремонт на инструментите и закупуване на нови.

РАДИОТОЧКИ Приета бе промяна в Наредба 1, според която вече общината ще събира таксите за радиоточките. Обмисля се таксите да се заплащат в общинския Информационен център за малък и среден бизнес. Ще бъдат разкрити и два щата за подддръжка на мрежата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води