Велинград - online - 18-членна делегация тръгва за Китай 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

18-членна делегация тръгва за Китай
Публикувано 2006-04-04 09:45:36 от Темпо

3 дни в Пекин, 3 дни в Юнфу и 2 дни в Шанхай - това са градовете в Китай, които ще посети 18-членна делегация от община Велинград в дните от 6 до 14 април т.г. Повече за предстоящата визита бе разказано на 30 март - на пресконференция с участието на кмета Ст. Дулев и заместника му Р. Ходжов, председателя на Общинския съвет Н. Кехайов и общински съветници.
Водач на делегацията ще бъде Неджат Кехайов. Той и двама от заместник-кметовете - Реджеп Ходжов и Милиан Арсов, с решение на Общинския съвет бяха командировани официално от общината. Това означава, че на тях тримата от общинския бюджет ще им бъдат платени командировъчни разходи за дните на посещението. Всички останали членове на делегацията обявиха, че плащат по 1300 евро от собствения си джоб и няма да ползват общински пари.
В делегацията са включени заместник-областният управител Слави Генов, 6 общински съветници - Никола Таушанов, Снежана Велева, Александър Даскалов, Надежда Ключкова, Екатерина Каферинова, Атанаска Хрисчева, 7 представители на бизнеса - Асен Иванов, Борис Костов, Мариана Таушанова, Михаил Александров и Димитър Гагов от Велинград, Аспарух Кукушев и Панайот Оджаков от Пещера и преводачката от китайски език Мария Мандалова. По време на посещението те ще бъдат придружавани от културното и търговското аташе на българското посолство в Пекин.
Посещението в Китай ще бъде официално връщане на визитата на 7-членната делегация от китайската община Юнфу, която през декември 2005 г. гостува на община Велинград. От 19 до 21 май 2006 г. в нашия град се очаква да пристигне нова група от 13 човека от Юнфу, водени от главния секретар на партията на община Юнфу. Това е доказателство, че от страна на Китай съществуват трайни интереси за сътрудничество с нашия регион. От Юнфу са били особено поласкани, че в нашата делегация ще бъде и заместник-областен управител и приемат това като знак за сериозни делови намерения от българска страна.
Г-н Кехайов изрази общия оптимизъм, че Велинград прави вярна крачка, като става първата българска община, установяваща официални контакти с община от Китай. Дано да се събуди интереса и на местния бизнес и да се справим с това голямо предизвикателство, каза той. Общинските съветници Ал. Даскалов и Н. Таушанов, които имат собствен бизнес, също бяха оптимисти. Досега при подписването на различни договори за сътрудничество от името на общината са ходили администратори и резултатите ги няма, каза г-н Даскалов. Според него сега отиват бизнесмени, които са практични хора и затова могат да се очакват създаване на нови контакти, връзки, смесени предприятия. Регионът ни има голяма нужда от инвестиции, дори минималните стъпки могат да са ни от голяма полза, смята Н. Таушанов. Ще представим пред колегите от Юнфу конкретна идея за индустриална зона във Велинград, който е само на 260 километра от пристанището в Солун, обяви зам.-кметът Р. Ходжов. Винаги досега най-силните връзки са били духовните, в областта на културата, а от Китай има много какво да научим, сподели Сн. Велева.
Програмата на посещението обещава среща с най-интересното от великата китайска култура и цивилизация. Успоредно с това от представителите на община Велинград ще очакваме и конкретни делови резултати за сътрудничество с Юнфу - не само по договор и на хартия, а като реални инициативи и инвестиции.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай