Велинград - online - Мария излетя като стрела! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мария излетя като стрела!
Публикувано 2006-04-11 12:43:03 от Темпо

Не зная коя е изложбата, трепета от която един художник запомня за цял живот - дали първата, дали най-успешната, дали най-престижната? Но знам, че когато на откриването на своята първа самостоятелна изложба младата художничка Мария Вълкова каза “Днес съм на върха на щастието!”, това бе самата истина. Истинско бе вълнението в залата на Художествената галерия - и това на Мария, и това на нейните близки и приятели, и това на многобройните посетители. Вълнение, примесено с изумление от таланта на 18-годишната Мария и с възхищение пред нейните графики и живописни творби.
“Мария излетя като стрела!”, каза уредникът на галерията Бранко Манушев при откриването на експозицията. Ученичката от СОУ “Васил Левски” - Велинград от 2003 г. е възпитаничка на Художествената гимназия “Цанко Лавренов” - Пловдив. Отличните й оценки не подлежат на съмнение - доказателство са картините, пропити едновременно с детска чистота и професионализъм, с емоционална и социална дълбочина. Развълнувана, Мария Вълкова благодари на всичките си учители и на хората, дошли на нейната първа изложба. Г-жа Шулева изрази общото възхищение от таланта на момичето и общите пожелания да продължи да рисува все така хубаво.
Наред с многото цветя Мария получи и пожелание следващата нейна изложба да бъде в Лувъра. След големия успех на първата изложба ще се редуват още много успехи - в това със сигурност се е убедил всеки, видял картините на Мария Вълкова и усетил нейната любов към рисуването. Наред с един млад талант тази изложба разкри, че във Велинград се множи броя на хората, които търсят среща с изкуството. Рядко на изложба в нашия град е имало толкова много посетители - знак, че Мария е успяла да стигне до сърцата ни.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай