Велинград - online - Продажбата на общежитието е спряна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продажбата на общежитието е спряна
Публикувано 2006-04-11 12:46:28 от Темпо

Областният управител Ангел Чолаков спря решението на Общински съвет - Велинград от 23 февруари 2006 г., с което бе обявено за продажба така нареченото “Работническо общежитие” пред общинската болница.
В мотивите си за спиране на продажбата на общежитието Ангел Чолаков е посочил, че решението за проджба е в противоречие с разпоредбите на Наредба 7/2004 г. на Министерството на регионалното развитие и затова е незаконосъобразно. Спазен е Законът за общинската собственост, но от решението не става ясно дали са спазени изискванията за площта на терените за болници в зависимост от броя на болничните легла. Припомняме, че именно такива бяха и мотивите, с които управителката на “МБАЛ-Велинград” д-р Савова поиска общежитието да не се продава, а да бъде включено в активите на болницата. Нейните опасения бяха, че при продажба на парцела болницата може да се окаже с недостатъчна зелена площа.
След като е спряно от областния управител, решението на велинградския парламент влиза в Пазарджишкия окръжен съд и следва поредната дълга съдебна сага. Това отлага във времето надеждите на общината да получи от сделката минимум 660 000 лева - толкова, колкото струват сградата и прилежащият й парцел според приетата преди дни оценка на лицензиран оценител. С парите общината имаше планове да инвестира в крайно належащи проекти, но при започналата съдебна процедура и отлагане на продажбата този начин за увеличаване на средствата в общинската хазна става невъзможен.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България