Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Хаосът с рекламните табели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Хаосът с рекламните табели
Публикувано 2006-04-11 12:53:41 от Темпо

Общината даде 14 дни срок на всеки, който е поставил рекламна табела, да я премахне доброволно или да сключи договор и да си плаща за рекламата. Ако това не стане, рекламите ще бъдат принудително демонтирани, гласи заповед на кмета Дулев.


Боряна Белухова, общински съветник, председател на Комисията по икономика и член на Комисията по туризъм в ОбС:
Усилията на Общинския съвет са насочени в друга посока
Не смятам, че се прави нещо, усилията на Общинския съвет явно са насочени в друга посока. Темата за рекламирането върху общински терени няколко пъти бе отлагана. Все пак сме приели Наредба за рекламната дейност, но тя на практика е неприложима. Всички механизми и лостове за контрол и спазване на изискванията са в ръцете на кмета. Ако нищо не се прави, значи просто няма желание.
Сега пак има инициатива в тази посока, нека да видим дали ще има демонтиране на незаконни табели и билбордове и колко траен ще е ефектът от това. Иначе търговците не ги обвинявам, че поставят рекламни материали и не плащат. И в този случай се мери с различен аршин: за едни може, а за други не.
Не знам какво да очаквам на прага на активния туристически сезон. Знам само, че ако има воля, нещата могат да бъдат регулирани.

Божана Маркова, рекламна агенция “Елефант”:
Общината да пита професионалистите
Общината и Общинския съвет да не се правят на велики, а да потърсят съдействие от професионалистите. Не помня досега поне един заместник-кмет или кмет да е викал представители на рекламни агенции за разговор по темата и за намиране на най-доброто решение. Освен това друг проблем са срокове, в който общината издава разрешение за поставяне на реклама. Фрапиращ случай е, че наш клиент чака близо година за подобно съгласуване и накрая се отказа.Трябва да има ясни срокове и те да се спазват.
Що се касае до билбордовете, практиката в други населени места показва, че най- добрият вариант е те да се стопанисват от рекламни агенции чрез концесия или конкурс. Това ще даде по-голяма прозрачност.
За съжаление в общината от години нищо не се прави по тази тема, а ние сме туристически център и много хора искат да рекламират.

Докато чакаме, да сложат поне указателни табели
Във Велинград кой където могъл сложил я плакатче, я табелка. И защо да не сложи, когато никой не следи, не контролира и не глобява? Затова и рекламните договори, сключени с общината са само 6, а парите от рекламна дейност в бюджета - жълти стотинки.
Сега Стоян Дулев обеща писма до всички и след изтичане на уведомителния срок премахване на незаконните рекламни материали. Такива обещания обаче дадоха и всички кметове преди него, а резултатът е все същият: много реклами, пък никой не плаща. А общинските съветници няколко пъти отлагат темата с мотива, че трябва внимателно да се провери опита в другите общини. Е, този опит месеци на ред все още не са успели да го проучат. Нищо де, за къде да бързат?
Може би ще бъде хубаво, докато всички чакат, в този град да бъдат поставени поне една-две указателни табели, за да не се чудят туристите в Каменица ли е езерото Клептуза и как може от някъде да се стигне до центъра, без да търсиш помощ поне от трима души.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води