Велинград - online - Главният прокурор иска Фидел Беев без имунитет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Главният прокурор иска Фидел Беев без имунитет
Публикувано 2006-04-11 13:33:43 от Темпо

В списъка на седемте депутати, чийто имунитет бе поискан на 7 април 2006 г. от главния прокурор Борис Велчев, е и избраният с листата на ДПС от Пазарджишки район Фидел Беев. Неговото име фигурираше в списъка на хората от високите политически етажи, срещу които се водят съдебни производства, представен пред ЕС в Брюксел от бившия главен прокурор Никола Филчев. Искането да бъде свален имунитета на Фидел Беев е мотивирано с поредица от дела и следствия срещу него, по който работата е спряна след избирането му за народен представител. На първо място е наказателното дело, по което срещу Ф. Беев Окръжна прокуратура - Пазарджик повдигна обвинение още през октомври 2004 г. Обвинението е, че като кмет на община Велинград през 2004 г. Беев е доставял горива на общински обекти (детски градини) от собствената си фирма СД “Братя Бееви” на обща стойност 142 240 лева. Това е станало без фирмата да е спечелила обществена поръчка, а общинската хазна е ощетена с 16 352 лева заради по-високите цени, на които е зареждал Беев (при офертна цена от 0.80 лв/литър е зареждал на цени 1.14-1.17 лв/литър). Случаят е класически пример за злоупотреба със служебно положение, облагодетелстване на “обръча” от “наши фирми”, източване на общински средства и неспазване на Закона за обществените поръчки.
Делото влезе в съдебна зала на 24 март 2005 г., но три пъти бе отлагано. В началото Ф. Беев отказа да получи призовката и тя му бе връчена на стълбите пред съда в Пазарджик, когато той излизаше от друго дело. На първото заседание той се яви без адвокат и заяви, че не е имал време да си наеме такъв. На второто заседание избраният от него защитник Пламен Ялнъзов се оказа в Париж. Третото заседание бе отложено, след като подсъдимият Ф. Беев представи ксерокопие на болничен лист, заверен от самия него. Четвъртото заседание бе насрочено за 30 юни 2005 г., но пет дни преди това обвиняемият бе избран за депутат и като такъв поиска делото да бъде прекратено, тъй като се ползва с имунитет.
Обвиненията в служебни престъпления по чл. 220 и 283 от Наказателния кодекс могат да костват на депутата до 5 години затвор плюс лишаване от правото да заема определени обществени и държавни длъжности.
Срещу Фидел Беев са спрени и други следствени и съдебни дела: за нанасяне на телесна повреда, за което законът предвижда до 5 години затвор; за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред; за закани против личността; за неплатени данъци. Това са аргументите, с които главният прокурор Борис Велчев настоява ДПС-депутатът да остане без имунитет и да отговаря пред закона.
Решението ще вземе или самият Ф. Беев - ако сам се откаже от депутатската си неприкосновеност, или парламентът - след произнасяне на нарочна комисия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води