Велинград - online - Колко красота има в ръцете й! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Колко красота има в ръцете й!
Публикувано 2006-04-18 08:53:05 от Темпо

Д. Цопанова направи първата самостоятелна изложба на писани яйца в България.
Деня на възкръсналия Лазар избра Даниела Цопанова за своята първа самостоятелна изложба на писани великденски яйца. И понеже става дума за традиция, творчество и красота, Велинград показа с присъствието си колко цени делата на своите потомци. Затова и къщата на баба Цвета се оказа малка за всички дошли да видят и да поздравят майсторката. А че това е така ще цитирам Люба Шопова: “Тук сме, за да видим как се подновява традицията. Тук сме, за да видим колко красота има в ръцете й.”
За изложбата и за Даниела велинградският художник Атанас Фурнаджиев каза: “Възхитен съм от изложбата на писани великденски яйца на Даниела, която ми е била ученичка. Голям художествен вкус към миниатюрата, изразена върху яйцето. Съчетание на различни видове бронзове с други естествени бои, различни художествени похвати, които правят много силно впечатление, обединени в един колорит.”
Твърде развълнувана бе първата учителка на Даниела г-жа Цветанка Шуманова, споделяйки: “Възхитена съм от изяществото, красотата и любовта, които е вложила нашата Даниела при изписването на тези красиви яйца. Още в началния курс тя проявяваше сръчност и старание, предавайки красотите в природата. Изключително трудолюбива, амбициозна и старателна - това е Даниела! Желая й много здраве и щастие в живота!”
И още една нейна учителка г-жа Стойка Чолакова трудно скриваше вълнението и възхищението си. Тя сподели: “Още като дете Даниелчето имаше усет към красивото. Тя си беше емоционална затова и всичко, което прави, е красота. Желая й успех!” Поетът Иван Коев нямаше никакви съмнения и още преди да беше разгледал изложбата, каза: “Като познавам Даниелчето, знам, че каквото да хване-прави го!”
Признавам, че очаквах чисто професионалната оценка от етнолога Георги Куманов, но...неговата първа дума бе заредена с толкова много емоция, че ме изненада: “Страхотна! Тази изложба е нещо, което за първи път се прави в страната ни. Това е първата самостоятелна изложба на писани яйца! Иска се много сила и вяра, за да се изправиш сама и да покажеш на другите своя път, тръгнал от традицията и стигнал до личното. И Даниела, и изложбата са страхотни!”
И накрая личното ми мнение: познавам Даниела от много отдавна и не съм изненадана от изложбата - беше въпрос на време. Нямаше начин тя да не се появи, защото дарбата и мечтата винаги са имали един път у Даниела. И може да прозвучи нескромно, но знам, че няма да мине много време и още една нейна мечта - Велинград да бъде фестивален град на писаното яйце, ще се сбъдне. Вярвам в това.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай