Велинград - online - Студентка от Сорбоната ще помага на Вельова баня и курорта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Студентка от Сорбоната ще помага на Вельова баня и курорта
Публикувано 2006-04-18 09:30:46 от Темпо

През октомври миналата година една българска студентка в Париж попада в интернет на статия на в. “Темпо” за затворената и рушаща се Вельова баня. Зинаида Лесичкова учи специалност “Туризъм”, пети курс в най-престижния университет на Франция - Сорбоната. Интересът й към Велинград е професионален - не е идвала в нашия град, но като занимаваща се с туризъм от години иска да го посети.
Незавидната съдба на Вельова баня - паметник на културата и един от символите на Велинград, провокира г-жа Лесичкова да се заеме с проблема. В момента тя е в нашия град и със съдействието на Агенцията за регионално развитие-Център за бизнес и информация пише стратегия за Велинград като балнеологичен и СПА туристически център. Имам две основни цели, каза Зинаида Лесичкова: реставрация на Вельова баня и утвърждаването й за символ на Велинград като балнеологичен център и създаване на маркетинг-стратегия, която да комерсиализира Велинград като дестинация пред френските туроператори. Работата по стратегията вече е в напреднала фаза, проектът е представен пред жури в Сорбоната и е одобрен. Негов ръководител е г-н Жан-Пиер Лозато-Жиотар, който работи към Европейската комисия.
Най-важното за спасяването на Вельова баня е да се намери финансиране по европейски проект, всички останали пречки могат да се решат - това е позицията на г-жа Лесичкова, която е наясно, че има проблеми със собствеността на банята. И в плана, който е разработила в своя проект пред Сорбоната, е фиксирала като краен срок за реставрацията на Вельова баня 30 май 2007 година. Не по-малка задача е популяризирането на самия Велинград като туристически център. Зинаида Лесичкова живее от години във Франция, омъжена е за французин и познава нагласите в тази европейска страна. Според нея хубавото е, че французите нямат негативни представи за България. По-точно те нямат никаква представа за нашата страна и когато им се предложи нещо позитивно, то се приема. Проблемът е, че не се предлага: например по време на салона “Термали” тази пролет в Париж, където балнеологични курорти от цял свят се надпреварват да се рекламират, изобщо не имало щанд на България. Затова искам моят проект за Велинград да стане свързващо звено между курорта и френските туроператори, надява се българската студентка.
Нейните професионални впечатления от Велинград като туристически център са, че имаме голям потенциал в балнеологията и СПА-туризма и се строят хотели по европейски стандарт. Ресторантьорският бранш е добре развит, активен участник в обучението на кадри за туризма е АРР-ЦБИ. Но има и проблеми, за решаването на които са нужни огромни инвестиции и много време: пътната инфраструктура, сметището, канализацията с азбестови тръби. А най-голямото преимущество са гостоприемните хора във Велинград, въпреки трудностите, които съпътстват живота им. Ентусиазмът и позитивната нагласа на Зинаида Лесичкова са повече от заразителни. В целия ни разговор тя многократно подчертава, че решаващо за нея е било стабилното партньорство с екипа АРР-ЦБИ и тяхната логистична помощ. Сътрудничеството ще има още един, изключително полезен за курорта ни резултат: изготвяне на прес-досие с цялостно представяне на Велинград за чуждестранни гости и журналисти.
Българската студентка в Сорбоната заслужава велинградчани да стискат палци за нейния успех, защото той ще бъде успех за всички нас и за града ни.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води