Велинград - online - Неясни инвеститори искат да бутат Културния дом 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Неясни инвеститори искат да бутат Културния дом
Публикувано 2006-04-26 08:25:00 от Темпо

На 19 април по решение на Общинския съвет трябваше да се проведе среща със собствениците на “Хорос” - фирмата, която през 2003 г. направи съвместно дружество с общината за довършване на Културния дом. Конкретен повод за срещата бе фактът, че с дата 22 ноември 2005 г. “Хорос” е преобразувано от дружество с ограничена отговорност (ООД) в акционерно дружество (АД) с общ капитал 898 400 лева, разпределен в поименни акции по 100 лева. Общината обаче научи за промяната чак след като бе изтекъл срока за съдебно обжалване. Това и желанието да се чуе от инвеститорите какви са намеренията им спрямо Културния дом предизвика и насрочването на срещата.
Тя се проведе при закрити врата в кабинета на кмета Ст. Дулев, като участваха председателят Н. Кехайов и зам.-председателите на Общинския съвет М. Алексиев и А. Адем, съветничката Ат. Хрисчева - представител на общината в “Хорос” и зам.-кмета Р. Ходжов. От страна на инвеститорите се явиха Йорданка Рангелова - председател на Съвета на директорите на “Хорос”, адвокат Васил Ушев и арх. П. Манолов.
След срещата пресконференция дадоха Ст. Дулев и Н. Кехайов. Не знаем кои са акционерите в “Хорос” АД, каза кметът и поясни, че г-жа Рангелова не им е дала отговор на този въпрос. Капиталът на Община Велинград в дружеството засега остава 25%, въпреки че капиталът на дружеството е намален чрез изкупуване на земя. Представителят на общината е бил поканен на общото събрание, взело решение за преобразуване, но г-жа Хрисчева е изпратила становище, че не е оторизирана от Общинския съвет и не е присъствала на събранието. Неджат Кехайов съобщи, че до вторник Общинският съвет очаква да получи списък с акционерите, описание на бъдещите инвестиции, гаранции, че обектът ще запази своето предназначение, заверени счетоводен отчет и баланс на дружеството, учредителен протокол и актуален устав. Той обяви, че “Хорос” АД предлага събаряне на сградата на Културния дом, защото тя е амортизирана и построяване на хотел с магазини и конферентна част. Общината може да контролира нещата до издаване на строително разрешение и след това като собственик на съседен парцел. Ще настояваме Общинският съвет да разгледа и приеме плановото задание, като съотношението между обществената и търговската част да е 1:3, каза Н. Кехайов. В пресконференцията се включи и Димитър Пашев, собственик на ресторант “Чинарите”, който напомни решението на местния парламент ресторантът да продължи да работи до завършване на Културния дом и издаване на Акт 16. Г-н Пашев изрази обидата си, че за 12 години е вложил толкова много пари, но не му е било позволено да участва в срещата и попита кое е по-важно - обещанията или направеното. В публичното пространство витаят две идеи: да се продаде парцела на Културния дом и да се съборят “Чинарите”, а инвеститорът е тайна за общината и няма яснота какво ще се прави, каза Д. Пашев.
Вариентите са два: прекратяване на дружесвото “Хорос” или преговори с гаранции, обяви в заключение Н. Кехайов, а развитие по темата ще се очаква тази седмица.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води