Велинград - online - Домът на Темида във Велинград - еталон за съдебна палата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Домът на Темида във Велинград - еталон за съдебна палата
Публикувано 2006-04-27 08:38:09 от Темпо

Цялото съдийско войнство пристигна накуп във Велинград на 19 април за официалното откриване на сградата на Районния съд. В новия си вид сградата отвори врати още през август 2005 г. и всеки, който я е посетил, ще се съгласи, че това е най-европейската и престижна обществена сграда в нашия град в момента. В това се убедиха лично министърът на правосъдието Георги Петканов, всички членове на Висшия съдебен съвет, председателите на върховните съдилища, заместник-министри, заместник-главни прокурори, председателят на Окръжния съд, окръжният прокурор, окръжни съдии, гости от съдилища в други области, шефовете на РДВР Пазарджик и РПУ Велинград, адвокати, общинското ръководство на Велинград. Те бяха посрещнати с изпълнения на Представителния духов оркестър и мажоретен състав на Велинград.
Щастлив домакин на събитието бе председателят на Районен съд - Велинград съдия Веселин Петричев, който отправи благодарности за осъществяването на мащабния ремонт и строителство с финансиране от бюджета на съдебната власт. Общият размер на финансирането е близо 1.5 милиона лева, а резултатът е съдебна палата, отговаряща на всички нужди на съдебните органи и гражданите. Сградата е единствената в региона, в която има монтиран детектор за метал на входа.
В словото си за откриването проф. Г. Петканов каза, че сред хората има ясно изразена желание за промяна в правосъдната система, защото чувството за справедливост на българина е накърнено. Обективните предпоставки за чаканата промяна са налице в новоприетите закони и е нужно бързо и ефективно правораздаване, иначе усилията са обречени. Новият дом на Темида във Велинград ознаменува и нов стил: професионализмът и безкомпомистността вече са на мода дори в консервативна система с печалната слава на съдебната, заяви министърът на правосъдието. Перфектна сграда, която е еталон за всички съдебни сгради в България - това бе оценката на председателя на Окръжния съд Георги Шопов, на когото бе дадена думата като един от хората, помогнали най-много за строителството. Той също благодари за финансовата помощ на Министерство на правосъдието и Висшия съдебен съвет. Гостите разгледаха всички зали и кабинети на двата етажа на съдебната палата и присъстваха на водосвет, отслужен от отец Иван. Наред със служителите в Районен съд горд от направеното бе и Мехмед Метко, чиято фирма направи цялата дървена мебелировка на залите и кабинетите. А цялата церемония по откриването на сградата бе подготвена от рекламна агенция “Рубин комерс”. Това, което видях в съдебната палата във Велинград, за мен е едно бижу, каза след обиколката Г. Петканов. Съдебната власт днес не е от най-престижните, но с комплексни мерки ще работим да върнем доверието на хората в правораздавателната система, обеща министърът.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай