Велинград - online - Бурни страсти около общинските фирми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бурни страсти около общинските фирми
Публикувано 2006-05-03 09:27:33 от Темпо

Централна тема в работата на Общинския съвет на 27 април бе дейността на общинските фирми и предприятия, която преди това бе подробно разглеждана и в комисиите. Единствено по отчета на “Пазари и тържища” за 2005 г. нямаше забележки и спорове.
Най-бурен бе дебатът по отчета на контрольора на общинската болница д-р Здравка Масларова, по счетоводния отчет и баланс на дружеството и актуализацията на структурата му. Според комисиите по образование и по икономика резултатите на облницата през 2005 г. в сравнение с 2004 г. са впечатляващи - МБАЛ приключва миналата година със счетоводна печалба. В същото време обаче съветникът В. Бозев откри 60 000 лева, които не са посочени като приходи и не получи отговор на въпроса как е станало това. Той изрази тревога, че задълженията на болницата са над 700 000 лева и тъй като надхвърлят собствения капитал на дружеството, има опасност то да се декапитализира. В подкрепа на управлението на болницата се изказа Г. Михайлов, който изтъкна и много добрите отзиви за работата на “МБАЛ-Велинград” от страна на акредитационната комисия. Наложи се прегласуване, но отчетите накрая бяха приети.
По отчета на “ВКТВ” съветничката Ат. Хрисчева посочи, че има пълно разминаване на цифри за едни и същи приходни пера в документациите, представени от управителя, главния счетоводител и контрольора. Това са 3 различни отчета, кой е верният, попита г-жа Хрисчева. В отговор врид управителят на “ВКТВ” Никола Делиев се извини неколкократно и определи допуснатото разминаване като “груба немарливост от моя страна”. Неговото обяснение бе, че тримата работят с различни програми и затова се е стигнало до разминаване на цифрите.
Въпреки че “Спортни имоти и плажове” вече е в историята, страстите около предприятието продължават. Голямата загуба, генерирана през 2005 г., се дължат на внасянето на неплащаната от години сума за минерална вода. Съветниците поискаха управителката на новото предприятие “Спортни имоти и пазари” Ат. Хрисчева да провери как се ползва залата за борба в Сърница и пистата на Юндола и има ли сключени договори за тях. От залата Иван Аврамов отправи люти критики към работата на Общинския съвет по отношение на спортните обекти и изрази възмущение от сложената охрана на Централния плаж. Правим тоалетни, охраняваме и ресторант “Мираж”, който вече е предаден на общината, обясни г-жа Хрисчева. Съветниците сблъскаха мненията си и по повод Информационния център за малък и среден бизнес, който през 2005 г. има приходи от 11 000 лева и загуба около 40 000 лева. Александър Даскалов поиска пълен анализ на дейността, за да се види дали си заслужава да се изразходват тези средства. Георги Михайлов му опонира, че именно ИЦМСБ подготвя проектите на общината. Според д-р Цветан Дафов заради подобни боричкания и интереси хората с право критикуват Общинския съвет, а обстановката в него е нездравословна. Отчетите на дружествата с общинско участие ще се гледат на извънредна сесия в средата на май. Темата бе отложена, тъй като от 11 дружества отчети бяха представили само 5 (“Хорос”, “Паркинги и гаражи”, “Спорт Бееви”, “Атлетик” и “Акварекс”). Извадено е и актуално състояние на фирмите, а на сесията ще се викне и юрист, тъй като предстоят сериозни решения по отношение на общинското участие. Специално за “Сютка” АД кметът и председателят на Общинския съвет ще трябва до извънредната сесия да се срещнат с представители на общините Ракитово и Пазарджик, които са акционери в дружеството.
Елена Баева Как приключиха 2005 г. общинските фирми:
ВКТВ печалба 2000 лева МБАЛ-Велинград печалба 186 000 лева
Спортни имоти и плажове загуба 131 000 лева
Пазари и тържища печалба 63 000 лева
ИЦМСБ загуба около 40 000 лева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води