Велинград - online - Сервитьорството като професия и изкуство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сервитьорството като професия и изкуство
Публикувано 2006-05-16 08:46:53 от темпо

“Ръководство по сервиране” е втората книга, плод на вече 10 годишното сътрудничество между Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Костантинов” и посолството на Австрия в нашата страна. Тя бе представена на 11 май в парк-хотел “Олимп” в присъствието на много гости, сред които зам.-кмета Р. Ходжов, експерти от РИО - Пазарджик, Н. Стефанова и В. Велева от ОА, директори на училища, представители на местния ресторантьорски бизнес и Иван Звездев, когото водещата М. Гергева с право определи като “кулинарен виртуоз”.
Ученици от професионалната гимназия приветстваха присъстващите на 4 езика (английски, френски, немски и руски). Те представиха учебното заведения и новия начин на преподаване в него, който максимално търси допирни точки с практиката. Философията, че и най-добрата кухня в едно заведение не може да доведе отново клиента, ако той не е получили и отлично обслужване, е в основата на “Ръководство за сервиране”. Както и думите на ръководителката на проекта г-жа Т. Ланджова, че “Сервитьорството е изкуство”, а сервитьорът е основна фигура в търговската зала. Към това мнение са се присъединили и партньорите от “Олимп”, “Двореца”, “Абир”, “Александрия” и “Чинарите”, които също са помогнали за създаване на ръководството.
Към целия екип и особено към г-жа Ланджова прозвучаха много поздравления за отлично свършената работа: от експертите от РИО, от председателката на Съюза на работодателите в образованието в община Велинград Д. Кандева, от директор дирекция “Образование” Н. Стефанова, от Б. Голомехов, който изрази благодарността на работещите в туристическия бизнес и обяви, че в “Олимп” започват да обучават персонала по новото ръковоство за сервиране.
Г-жа Т. Ланджова също отправи много благодарности към всички, помогнали за книгата и специално към Ваня и Ангел Манолови, в чието лице пожела големи печалби през този сезон за хотел “Олимп”. Тя бе особено развълнувана от новината, че е обявена за учител на годината за област Пазарджик, което е признание и за ПГИТ “Ал. Константинов”. Представянето на книгата завърши с чаша шампанско - заслужено признание за факта, че 10 професионални гимназии в България работят по българо-австрийския проект, но велинградската е първата и засега единствена, която може да се похвали с втора книга на високо професионално ниво. Оценка, която съвсем не е голословна, защото дойде не от друг, а от самия Иван Звездев - виж карето.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води