Велинград - online - Време разделно за БЗНС-НС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Време разделно за БЗНС-НС
Публикувано 2006-05-16 08:58:12 от темпо

Областната председателка на БЗНС-НС Екатерина Каферинова остана на поста, след като спечели с огромно мнозинство при тайно гласуване 89 от възможните 92 гласа в своя подкрепа. Това стана на извънредна отчетно-изборна областна конференция на партията, която се проведе на 13 май във Велинград.
Форумът бе свикан заради предстоящия извънреден конгрес на БЗНС-НС на 18 май, иницииран от Управителния съвет. На 21 май пък главният секретар Анастасия Мозер свиква друг конгрес. Заради разцеплението в БЗНС-НС се проведоха и две извънредни областни конференции: преди месец на такава в Пазарджик бе избран за областен лидер Емил Йончев, а сега във Велинград за същия пост без конкуренция бе Екатерина Каферинова. На чия страна е законът, кое от крилата в БЗНС-НС ще получи регистрация и ще стане легитивмо, по всяка вероятност ще се реши в съдебната зала. В областната конференция във Велинград взеха участие 92 от избраните 106 делегати, като имаше представители на дружбите от всички общини в Пазарджишка област, ЗМС и ВКРС. Тук бяха всички председатели на общински ръководства - след проведената отчетно-изборна кампания нови са председателите в Пазарджик - Чавдар Чавдаров и във Велинград - Васка Колчагова. Във форума участва и почетният председател на областната земеделска дружба Найден Ламбрев.
Екатерина Каферинова изнесе отчетен доклад за последната 1.5 година, акцентирайки върху това защо и как са възникнали конфликтите и разделението сред земеделците. Като първоначални причини тя посочи осуетяването на участието на всички земеделски формации заедно на парламентарните избори и забавянето на сформиране на коалицията БНС заради нежеланието на Ан. Мозер да изпълни решението на УС. Големият спор започнал, когато всички в БНС (вкл. г-жа Мозер) приели решението да подкрепят програмно правителство, начело с непартиен лидер, но г-жа Мозер настояла да не участват в правителството. След това заминала за САЩ, без да упълномощи никой в БЗНС-НС и с нейния отсъстващ глас Сергей Станишев бе избран за министър-председател. Имахме уникалния шанс да бъдем мандатоносители, за това настояваше и президентът Г. Първанов, но отказахме, защото отстоявахме решението, че премиерът не трябва да бъде партиен лидер, заяви Ек. Каферинова. Тя проследи задълбочаването на кризата, след като г-жа Мозер и нейни поддръжници са зопачнали да създават паралелни структури по места, както и да се отнемат правомощия на председателите. Разцеплението е факт и заради свикването на паралелни заседания на УС през март във Велико Търново и в София. Решеинята от Търново за извънреден конгрес на 18 май са легитимни, заяви г-жа Каферинова и напомни, че ако до края на май не бъде избрано име на организацията, няма да ги има като политическа партия.
Изказванията в залата потвърдиха, че в БЗНС-НС има сериозни настроения против политиката на главния секретар Ан. Мозер и че са натрупани много лични обиди, за които говори общинската председателка на Пещера Любка Цветкова. Трябва да намерим сили да се разделим с еничарите в БЗНС-НС, призова общинският лидер на Септември Георги Веселинов. “БЗНС ни се губи!”, с тревога сподели Илия Костов от Дюлево, но Атанас Фурнаджиев от Велинград бе оптимист за бъдещето на партията, защото са успели да се съберат в това “време разделно”.
Конференцията избра 40 делегати за конгреса на 18 май, когато ще се види кой и накъде ще поведе земеделците.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води