Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Лошото състояние на автобусните спирки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Лошото състояние на автобусните спирки
Публикувано 2006-05-16 09:07:00 от темпо

Мартин Денев, гражданин:
Хората нямат желание и настройка за промяна
Състоянието на спиките във Велинград е много лошо. Необходимост от такива определно има, защото те всъщност са част от цялата транспортна схема и инфраструктура на града. Не е допустимо човек да стои прав 10 –15 минути, докато чака да мине автобус, не е никак удобно. Аз през по-голямата част от годината живея в Швеция, но като се прибирам тук, едно нещо ми прави силно впечатление. Хората нямат желание и настройка за промяна, просто не се борят, не са амбицирани за нищо. Подобна ситуация е направо ужасяваща!

Венко Бозев, председател на Комисията по обществен ред в Общинския съвет:
Проблем, който зависи от нас
Към момента кой и как трябва да поддържа автобусните спирки не е съвсем ясно - същите не са част от действащата транспортна схема. Съгласен съм, че не изглеждат никак добре. Смятам, че сега когато започваме работа по изработка на нова транспортна схема, тези съоръжения трабва да бъдат част от нея. Спирките трябва да бъдат ангажимент. Но общината може би трябва да изработи удобни съоръжения, които на по-късен етап фирмата-превозвач да стопанисва и поддържа.
Важно е да има спирки, защото над 60 процена от хората ползват градски транспорт. На тях трябва да им е удобно, когато пътуват. Затова по темата трябва да има коментари. Такива са задължителни и за табелите, указващи разписанието на автобустие. Това е проблем, за който имаме ангажимент към хората, неговото качествено решаване зависи от нас. Усилията трябва да са общи, на администрацията и на общинските съветници.
За съдействие по темата вече сме започнали и разговори със заместник министъра на транспорта Георги Петърнейчев. От него получихме уверение и готовност за оказване на техническа и методическа подкрепа.

Никола Боков, гражданин:
Спирките са като автобусите - стари и занемарени
Аз не ползвам градски транспорт, но смятам, че автобусните спирки изглеждат ужасно. Всъщност те изглеждат така, както и самите градски автобуси - стари и занемарени.
Във Велинград има дълга автобусна линия , ако човек реши, може да се разходи от единия до другия край с автобус. Тази разхода може да бъде интересна и за туристите. Но като няма спирки, като няма табели с разписания на автобусите, те как да се възползват от тази услуга?! Друг поблем е, че тези спирки се ползват от възрастни хора, а те стоят прави на слънце на дъжд на вятър.
Имам впечатления от това как изглеждат спирките в Австрия например. Там има и луксозни и по-обикновени автобусни спирки, но и в двата варианта присъства навес и място за сядане. Впечатления по темата могат да бъдат събрани и от Пазарджик. Там през последната година също бяха поставени нови и добре изглеждащи съоръжения.

Във Велинград са много малките камъчета, които обръщат колата
Като се замисли човек, ще установи, че и автобусните спирки във Велинград далеч не отгаварят на изискванията за подобни съоръжения. На общия фон те просто допълват картината от дребни, но все съществени детайли, който за съжаление липсват в нашия курорт.
Е , както се казва решението на един проблем няма да реши всички проблеми, но като се има предвид, че през последните години тук проблемите като че ли не се забелязват, много хора си мислят, че решения просто не трябва да се търсят. За сметка на това силните на деня предпочитат да се заемат с по-грандиозни и мащабни проекти. Само дето забравят, че именно малките камъчета обръщат колата, а във Велинград малки камъчета колкото искаш - дупки по улиците, ужасно изглеждащи и изпочупени контейнери за смет, неподъдржани минерални чешми и т.н.т.
Автобусните спирки или по скоро липсващите такива също са в групата на “малките камъчета”. Идеите те да изглеждат добре и поддържани и не на последно място да създават комфорт на хората, ползващи градския транспорт, отлежават вече доста време.
То във Велинград май всеки предпочита да дава само идеи. То във Велинград май всичко е само идеи и нищо друго.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води