Велинград - online - Меде плаче и танцува с Музиката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Меде плаче и танцува с Музиката
Публикувано 2006-06-20 15:39:34 от Темпо

53-тото европейско турне на велинградските музиканти и мажоретки премина през 8 държави и приключи успешно: на 15 юни всички се завърнаха живи и здрави, натрупали много емоции и спомени, видели свят и оставили диря с изкуството си в далечни градове и страни.
Най-вълнуващото от това турне има адрес Меде - град в Италия, който се слави като велинградска колония заради огромния брой наши съграждани там. “Незабравимо посрещане, каквото никога не сме преживявали. Приеха ни така, както родители посрещат собствените си деца!”, разказва ръководителката на мажоретния състав Биляна Масларова. Заради концерта на “Музиката на Мечев” в Меде се събира цялата българска колония, идват сънародни от градчета на 100-200 километра. Начело на цялата огранизация е Милош Рабаджиев, събрани са пари от всички велинградчани. Децата са настанени в хубав физкултурен салон, а за оркестъра е подготвен чудесен и от години много необходим подарък -комплект ударни инструменти “Ямаха”.
Самият концерт на музикантите и мажоретките е събитие, каквото в Меде не е имало. Италианците са възхитени, българите плачат, развяват нашето знаме, а огромното хоро няма край... Мнозина от нашенци споделят, че след този концерт италианците ще гледат с други очи на нас. Потвърждението: кметът и кметицата на Меде лично изказват своето възхищение и намерение да поканят отново оркестъра да гостува за 3 дни. След Италия идва ред на френската Ривиера, за да стигнат до историческата кепост Ла Рошел и малкото градче Фура, което е разположено на самия океан. Фура е крайната цел на турнето, тъй като тук нашият ансамбъл е поканен да участва в местния фестивал заедно с още 6 оркестъра от цяла Европа. Но другите оркестри са професионални, а нашият се отличава с младежкия си състав и е единственият с мажоретки. Концертите се провеждат в голяма жега и резултатът е впечатляващ: от дефилето мажоретките с униформите влизат да се разхладят в океана!
След разходката из френската столица Париж следва Мюнхен, където за всички най-хубавото е, че за часове стават част от атмосферата на Световното първенство по футбол и виждат огромния нов стадион, с който домакините се гордеят. На финала на дългото пътуване из Европа е посещението в Пратера във Виена.
От името на всички ръководители (Емил Моллов, Цветана Тошева, Георги Хасърджиев, д-р Спаска Шулева) Биляна Масларова благодари на шофьорите Венци и Боби и поздравява всички деца, че са издържали на изтощителното турне и са се представили блестящо, независимо от трудностите. Благодари им и диригентът Димитър Мечев, който преживяваше всеки ден от турнето във Велинград и отдалече се вълнуваше заедно със своите възпитаници. А фактът, че тук ги очакват десетки покани за нови участия говори сам по себе си и няма нужда от коментар.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай