Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: На празника на Велинград да направим подарък за Вельова баня 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: На празника на Велинград да направим подарък за Вельова баня
Публикувано 2006-06-27 09:22:37 от Темпо

В събота е празникът на Велинград. Празник е синоним на веселие, но и нещо повече. Точно преди 1 година на празника на Велинград природата по жесток начин ни напомни за своята сила - водната стихия помля Драгиново и уби човек. Сега пак сме изправени пред сериозен проблем - спасителния ремонт на Вельова баня. Ако се запитаме откъде започва Велинград, няма как в отговора да не посочим нашите минерални бани - те са неизменна част от историята, настоящето и бъдещето на нашия край. Без тях Велинград просто няма да е този град, който познаваме и обичаме. И затова е повече от редно на своя празник Велинград да покаже, че мисли за своите символи - този път за Вельова баня, защото тя е в беда.
Предлагаме на общинската управа - на кмета и на всички общински съветници да направят така, щото тази година празникът на Велинград да не остане просто поредния концерт и забавление. А концертът, на който ще се съберат много веринградчани и гости, да стане повод и за помощ към ремонта на Вельова баня: на няколко места на площада да се поставят кутии за събиране на дарения, водещите и участниците в празничния концерт да призоват от сцената присъстващите да помогнат според възможностите си. Та нали на празник се носи подарък - тази година можем да направим подарък на един от символите на нашия град Вельова баня.
Разбира се, ще помогне този, който иска. Има много велинградчани, които не искат да помагат, защото смятат, че държавната баня първо ще се ремонтира, а после ще се продаде кой знае на кого. Оправдан скептицизъм, защото е потвърден многократно! Обаче каква ли щеше да е историята на Лъджене и на цяло Чепинско, ако навремето Бан Вельо и другите създатели на баните също си бяха казали “Защо да правя баня и да я дарявам на хората, като после някой друг ще я вземе и ще печели от нея?”. Само с прагматизъм история май не се пише... Ако искаме да съхраним символите на Велинград, от които ще имат нужда и нашите потомци, днес са ни нужни патриотизъм и щедрост от сърце.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води